Førsteholdet

Henrik Jensen sætter ord på godkendt præstation

– I dag ser vi, at hvis vi bringer tempo ind i vores spil, kan vi lave nogle rigtig stærke præstationer, fortæller Henrik Jensen blandt andet efter aftenens 3-1-nederlag til Benfica.

09/08/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Tirsdag aften blev det til et 3-1-nederlag mod Benfica. Resultatet betyder, at midtjyderne træder ind i Europa League-gruppespillet, mens det portugisiske storhold fortsætter i Champions League-kvalifikationen.

Til trods for, at FCM ikke fik noget med fra opgøret, dominerede holdet i store dele af kampen.

– Jeg er meget glad for udførelsen. Spillerne eksekverer vores gameplan på et rigtigt højt niveau – også selvom vi får en scoring imod os. Det er jeg tilfreds med, siger Henrik Jensen og fortsætter:

– Selvom det lyder specielt, er jeg overordnet tilfreds, selvom vi taber. Vi møder et kvalitetshold, som sparker boldene ind, når de får chancerne. Med noget ekstra held og dygtighed kunne vi have lavet et mål eller to mere.

Benfica viste kynisme i afgørende situationer. Hjemmeholdet spillede sig til de største chancer, men portugiserne var skarpe, når det gjaldt.

– Selvfølgelig er man ærgerlig, da man altid gerne vil have mere, når vi havde et par store chancer undervejs. Men først og fremmest er jeg glad for den præstation, holdet viser mod så stærk en modstander. Det var opløftende, siger Henrik Jensen.

Lærerig kvalifikation

Der var flere forbedringer på den præstation, FCM leverede denne uge sammenlignet med opgøret i Lissabon for syv dage siden.

Særligt midtjydernes evne til at sætte tempo i opgøret var iøjnefaldende, fortæller Henrik Jensen:

– Vi har mange flere faser, hvor vi holder kvalitet på bolden og får sat tempo. Benfica får nogle dilemmaer i deres defensiv, fordi vi flytter bolden hurtigt og godt rundt med både korte pasninger og lange diagonalskift. På den måde kom vi ned under Benficas forsvarslinje. Derudover var vores pres sammenhængende, og vi havde kort afstand i holdet.

Giver det her også en optimisme omkring, at vi i flere faser af spillet kan være med på det her niveau?

– Selvfølgelig viser de to opgør mod Benfica, at der stadig er et stykke vej for os. Men i dag ser vi, at hvis vi bringer tempo ind i vores spil, kan vi lave nogle rigtig stærke præstationer. Vi har lært meget af de her kvalifikationskampe, og jeg er overbevist om, at vi kan sætte en stærk sæson sammen.

Næste opgør er fredag den 12. august på udebane mod AC Horsens. Kampstart er kl. 19.00, og billetter til opgøret kan findes nedenfor.

Se billetinfo