Henrik Møller er ny udviklings- og trivselschef i FC Midtjylland. Han kommer fra en stilling som en del af ejerkredsen i CoastZone, der tilbyder teamtræning og træningsvejledning til virksomheder.
– Henrik kommer med en lang årrække af erfaring i at udvikle teams og individer. I og med vores klub fortsat vokser, har det været interessant for os at få en person ind, der er dygtig til at arbejde med teams og individuelle dynamikker i større organisationer, udtaler Performance Director i FCM, Thomas Bay, og fortsætter:
– Et kerneområde i Henriks job og klubbens strategi er vores fokus på at være en familieklub. Her skal Henrik være med til at udvikle et famileklubkoncept helt fra Guldminen til Superligaen med ambitionen om at komme endnu tættere på hinanden og få skabt stærke relationer både internt og på tværs af de forskellige grene af FC Midtjylland.
Den nye udviklings- og trivselschef overtager blandt andet mange af de ansvarsområder tidligere mentaltræner, René Petersen, efterlader sig efter at være stoppet ved udgangen af 2023.
Skal bidrage på både trivsels- og udviklingsniveau
Hovedpersonen selv glæder sig over sit nye virke, hvor han ser frem til at bidrage til udviklingen af FCM på både trivsels- og udviklingsniveau.
– Trivselsdelen handler om at understøtte vores koncept om at være en familieklub. Vi skal have det til at leve i hele organisationen, hvor det handler om, at alle vil det bedste med hinanden. Skaber vi tillid til hinanden, vil noget med hinanden samt udviser sårbarhed og nærhed præsterer vi også bedre, både når vi har medgang og modgang, siger Henrik Møller og fortsætter:
– Når man har været i FC Midtjylland, skal man gerne have en fornemmelse af – når man rejser og har været væk et par år – at det var her, man oplevede det største nærvær og følte sig som en del af noget specielt.
– Samtidig er der udviklingsdelen, som er mere præstationsrettet, hvor vi arbejder med spillernes mentale udvikling både på og uden for banen.
Den nye udviklings- og trivselschef nævner flere specifikke måder, hvorpå hans rolle kommer til syne alt afhængig af den enkelte. På udviklingsniveau kan der for eksempel være tale om visualiseringsøvelser, der supplerer fodboldtræningen. Derudover målsætningsarbejde, træning af motivationsboost hos den enkelte spiller og mindfulness-øvelser.
På trivselsniveau har Henrik Møller allerede iværksat en række tiltag. Heriblandt er der én gang om måneden arrangeret fælles fødselsdagsfejring for de personer, som netop har fyldt år. Det sker i Dream99 med deltagelse fra alle ansatte i den sportslige afdeling.
– Jeg har nydt at komme i området og mærke det drive, der har været, lige fra vi startede højskolen. Vi vil ud over stepperne og gør tingene. Klubbens måde hele tiden at ville udvikles, samtidig med at vi præsterer sammen, tiltaler mig helt vildt, siger Henrik Møller.
Henrik Møller bor til dagligt i Vejle, men har tidligere været bosat i Ikast. Han var ansat på ISI Idrætshøjskole fra sommeren 1994, et år efter dens etablering, i en 15-årig periode. Først som underviser med fokus på fysisk træning og personlig udvikling. Da efterskolen blev etableret i 2004, overgik han til en rolle som højskoleleder.