Klubben

Eminent støtte på MCH Arena i efterårssæsonen

Det har været et flot halvår på lægterne i FC Midtjylland, som runder efteråret af med kurs mod det højeste tilskuersnit i klubbens historie. Dermed peger pilen op i jagten på at realisere Vision 2025-målsætningen.

14/12/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Sæsonen startede med både op og nedture, men de seneste måneder har FC Midtjylland blæst al modstand af banen og runder efteråret af på 1. pladsen i 3F Superliga.

Undervejs er holdet blevet støttet eminent fra lægterne på MCH Arena. På hjemmebanen har man den højeste pointtotal i landets bedste fodboldrække, men også uden for grønsværen har formkurven været støt stigende.

Efteråret blev nemlig rundet af med et tilskuersnit på 9.016. Kun én kamp har haft under 8.000 tilskuere, hvilket aldrig tidligere har været tilfældet.

– Vi er lykkes med at hæve bunden betragteligt. Det betyder, at selv til de kampe, som på papiret måske ikke normalt tiltrækker lige så mange tilskuere, oplever vi nu en stor og solid opbakning, siger Ticket & Data Manager, Martin Klinkby Jacobsen, og fortsætter:

– Med et Mesterskabsspil og vores stadionudvidelse i sigte har vi kurs mod det, der meget vel kan blive det højeste tilskuersnit i FC Midtjyllands historie. Med andre ord går det efter planen i jagten på at nå 10.000 tilskuere på stadion i 2025.

Som en del af Vision 2025 har FCM som målsætning, at det gennemsnitlige tilskuertal skal lande på minimum 10.000.

Koncepter virker

Drømmen om at skabe en sæson fuld af magiske dage på MCH Arena har i lang tid været en drivkraft for de ansatte i klubben, og den førnævnte stadionudvidelse og en ny stemningsfuld fanzone, som begge forventes åbnet til den første hjemmekamp i 2024, skal være et led i at opfylde den målsætning.

Et andet greb er BilletFlex, der fungerer som et alternativ til det traditionelle sæsonkort og blev indført ved starten af 22/23-sæsonen. Her får tilskuere mulighed for at trække billet fra kamp til kamp, og dermed optager de ikke en plads til kampe, de ikke kommer til.

Dette samt sæsonkortholdernes villighed til at frigive billetter, når de ikke selv har haft mulighed for at møde op, er en af grundene til de flotte tilskuertal i efteråret.

– Der skal lyde en stor tak til sæsonkortholderne for deres indsats. Vi har et samlet fremmøde på 92,9 procent, når vi tæller fremmøde med frigivelse, konverterede billetter og scannede sæsonkort. Det er et tal, vi er utroligt stolte af, og det viser, at vores koncepter fungerer, siger Martin Klinkby Jacobsen.

Den første hjemmekamp i det nye år bliver et vaskeægte 3F Superligabrag, når F.C. København gæster MCH Arena i starten af marts.

Video: Bagom 5-1-sejren over Viborg