Klubben

Højdepunkter fra en mindeværdig dag

Der blev afholdt taler, løftet sløret for FCM-husets officielle navn og samtidig fik vejen ned til de nye faciliteter et nyt og betydningsfuldt navn.

16/08/23
Christian Rothausen
Foto: Nikolaj Rønnow

Det var en stor dag, da FC Midtjylland i går indviede de nye faciliteter til fuld skue for offentligheden. Folk var mødt talstærkt op, da Herning Kirkes Drengekor kl. 15.00 startede dagens begivenheder ud med at synge FCM-hymnen.

Herefter blev der afholdt taler fra Ib Lauritsen, borgmester i Ikast-Brande Kommune, og Torben Østergaard, direktør for ISI samt formand for SportsCampus Ikast-Brande.

Sidst tog administrerende direktør i FC Midtjylland, Claus Steinlein, ordet, og med et smil på læben kunne han blandt andet løfte sløret for, at det nye FCM-hus, som huser førsteholdet, akademiet og Guldminen, får det officielle navn Dream99.

Johnny Rune og Steen Hessel fik velfortjent hyldest

I 1999 blev FC Midtjylland en realitet, da en sammenslutning mellem Herning Fremad og Ikast fS fandt sted.

Gårsdagens begivenheder var også en anledning til at hylde to af de personer, som er skyld i, at klubben eksisterer den dag i dag.

– Det har været en historisk dag. Kl. 13.00 var der et arrangement, hvor Johnny Rune og Steen Hessel – de to som opfandt klubben – fik udnævnt vejen, hvor vores nye bygning er på, til Rune Steens Vej nr. 99. Vi har hyldet de to, der opfandt FC Midtjylland, og de er grunden til, at vi sidder her i dag. For mig har det været en fed dag, og det er stort at kunne hylde to legender.

– Bygningen har vi valgt at døbe Dream99. Det er drømmene, der har drevet os hertil, og det er drømmene, der skal drive os fremadrettet.

– Når jeg kigger på FC Midtjylland, vores knap 25-årige historie og ud i fremtiden; med over 140 samarbejdsklubber, med Guldminen, Nigeria og Mafra, et af Europas bedste akademier, nr. 60 i Europa, adgang til Smartodds-data samt vores nye ejer, som er meget ambitiøs, så ser fremtiden spændende ud for FC Midtjylland.

– Vi kan også turde at drømme stort i fremtiden, og jeg tror på, at de næste 25 år bliver endnu mere spændende end de første 25 år, lød det fra Claus Steinlein.