Førsteholdet

– Holdet arbejder hårdt, og alle ønsker at vinde

Oliver Sørensen løb solen sort, og Albert Capellas' taktiske instrukser holdt stik, da FC Midtjylland mandag aften sejrede med 4-0 i Viborg. Læs dem sætte ord på triumfen.

21/02/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Med 12,2 kilometer dækkede Oliver Sørensen den største distance af alle FCM-spillere, da det mandag aften blev til en flot sejr i forårsåbneren af 3F Superliga.

Den ærgerrige og løbestærke midtbanespiller, som betrådte tæt på ethvert græsstrå på Energi Viborg Arena, sætter ord på de tre point:

– Det var en hård kamp. Vi sled med presset i 1. halvleg, og kunne ikke rigtig få fat i bolden, siger Oliver Sørensen og lovpriser den flotte præstation efter pausen:

– Så hjalp det selvfølgelig, at Gustav (Isaksen, red.) sparkede alt ind i 2. halvleg. Men samtidig hang vi godt sammen, pressede på de rigtige tidspunkter og straffede dem. Vi kom med mere energi og power i duellerne, og generelt steppede vi op på alle parametre. Det var en fuldt fortjent sejr.

Kan du mærke, at det var en af de dage, hvor du virkelig fik løbet igennem?

– Jeg føler faktisk, det var lidt standard. Første halvleg var hård, men det er ikke noget, jeg tænker over. Det ligger naturligt til mig at løbe så meget, siger Oliver Sørensen, der spillede store dele af 2. halvleg på venstrekanten.

– Jeg så banen fra en lidt anden vinkel og fik et indblik i, hvordan man kan spille andre positioner. Det har jeg slet ikke noget imod.

Capellas blåstempler start

Cheftræner Albert Capellas sætter ord på den flotte aften i Viborg, hvor FCM blev det første hold til at sejre i denne sæsons udgave af 3F Superliga.

– Vi har en følelse af, at vi er kommet rigtig godt i gang med anden del af sæsonen. Alle kan se det – ikke kun i Europa, men også i Superligaen. Holdet arbejder hårdt, og alle ønsker at vinde, siger Albert Capellas og fortsætter:

– Holdet er blevet mere kompakt, og alle er mere klar over, hvad de skal gøre. Det er en af grundene til, at vi ikke spillede så mange træningskampe i opstarten; vi ønskede at bruge tiden på at træne. Jeg er glad for, at al det hårde arbejde, vi har ydet, nu viser sin effekt ude på banen.

Samtidig lovpriser den catalanske cheftræner de flotte midtjyske scoringer, hvor især det første mål skaber smil på læben.

– Særligt det første mål var fantastisk. Det var et fantastisk kontraangreb, og noget vi har trænet. Det var lige efter bogen, siger Albert Capellas.

Selmani efter hektiske dage: Er virkelig glad