Førsteholdet

Hovedstødstræning gav pote

Gustav Isaksen sætter ord på sejren over Vejle og fortæller om sit mål på hovedstød, som måske ikke var helt tilfældigt. Bo Henriksen var ligeledes en tilfreds cheftræner efter kampen.

07/08/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

I silende regnvejr snuppede FC Midtjylland en overbevisende 4-1-sejr mod Vejle fredag aften foran næsten 8.000 tilskuere på MCH Arena.

Målscorer til 1-0 og Man of The Match Gustav Isaksen var en glad mand efter slutfløjtet.

– Det var en lækker sejr. Vi spiller rigtigt godt den første halve time, men får ikke scoret. Og vi fortsætter bare, efter 1-0-målet kommer. Så får de udlignet på en standard, og det er jo altid træls, men vi bliver ved med at klø på, og det er det vigtigste, fortæller Gustav Isaksen og fortsætter:

– I anden halvleg får vi hul på bylden, og det er et stærkt signal at vinde så overbevisende. Det er vi selvfølgelig rigtigt tilfredse med, og det var en god aften med fans på lægterne. Alt i alt var det en god sejr, hvor vi spiller godt.

Det var midtjydernes tredje sejr på stribe i ligaen, og det sender FC Midtjylland op på førstepladsen i 3F Superliga – i hvert fald indtil resten af rundens kampe er spillet.

– Det er vigtigt for os at ligge godt til i tabellen, så en god stime er selvfølgelig super godt. Nu skal vi bare holde ved og være fokuserede i de kommende kampe, pointerer 20-årige Gustav Isaksen, der stammer fra samarbejdsklubben Roslev IK.

Trænede hovedstød dagen før kamp

Det flotte hovedstødsmål var Isaksens fjerde scoring i FCM-trøjen, og selvom hovedspillet ikke er den unge komets største spidskompetence, var det alligevel ikke helt tilfældigt, at han fik pandet den ind.

– Jeg trænede faktisk hovedstød sammen med Dreyer dagen inden kampen, og vi blev egentligt bare enige om, hvor ringe vi var til det. Men det var dejligt at se den gå ind, og det viser jo bare, at træning betaler sig, griner Gustav Isaksen, som mere seriøst fortæller:

– Jeg tog et fint forløb og kom i en god position, og så ramte jeg en sekser på terningen med det hovedstød, men det var også et perfekt indlæg fra Joel.

Herefter fik Vejle udlignet kort efter pausen, inden Erik Sviatchenko, Anders Dreyer og Awer Mabil sørgede for en fortjent målfest i FCM’s favør i den sidste halve time, der altså endte med en sejr på 4-1.

Gustav Isaksen: Talent, Drømme og Hjerte

Tilfreds cheftræner

Vejle-opgøret var Gustav Isaksens første kamp fra start i denne sæson, efter han pådrog sig en skade i sæsonåbningen mod OB.

Cheftræner Bo Henriksen var glad for at have den unge offensivspiller, som sprudlede i 65 minutter, tilbage på holdet.

– Det var dejligt at have Gustav fuldt tilbage efter sin skade. Han var klasse og farlig i alt, hvad han foretog sig. Vi havde aftalt med sundhedsstaben, at han kun skulle spille 65 minutter, men det var ikke med min gode vilje at tage ham ud, smiler Bo Henriksen.

Cheftræneren var også mere end tilfreds med fredagens præstation, hvor FC Midtjylland dominerede gennem hele kampen.

– Vi spillede en voldsom kamp mod PSV for kun tre dage siden, hvor der blev løbet mange meter. Derfor var det fedt at se udtrykket, vi kom ud med mod Vejle, lyder det fra Bo Henriksen, som afslutter:

– Vi spillede en fremragende fodboldkamp og kom frem til massevis af store chancer. Vi burde have scoret endnu flere mål, men jeg er tilfreds med den power, vi viste i hele kampen.

Mabil i dansk-engelsk interview: Stolt af holdet