Førsteholdet

Hvem er FC Progrès Niederkorn? Et kig på onsdagens modstander

Onsdag tager FC Midtjylland hul på sin europæiske kampagne, når FC Progrès Niederkorn venter i 2. kvalifikationsrunde til UEFA Europa Conference League. Lær modstanderen fra Luxembourg at kende nedenfor.

25/07/23
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

Onsdag kl. 18.45 danner MCH Arena ramme om sæsonens første europæiske opgør. Det bliver samtidig tiende år i streg, at midtjyderne skal ud i Europa og forsvare de sort-røde farver.

I 2. kvalifikationsrunde hedder modstanderen FC Progrés Niederkorn, der i den seneste sæson blev nr. 2 i Luxembourgs bedste fodboldrække. Mandskabet slog SC Gjilani fra Kosovo i 1. kvalifikationsrunde med samlet 4-2.

Nedenfor klæder vi dig på til onsdagens europæiske opgør, så du ved alt om vores modstandere.

Historie: Progrès Niederkorn blev grundlagt i 1919, hvilket gør klubben til en af de ældste fodboldklubber i Luxembourg.

By: Klubben holder til i byen Niederkorn, som ligger i kommunen Differdange med en population i omegnen af 25.000 indbyggere.

Stadion: Holdet spiller deres nationale hjemmekampe på Stade Jos Haupert med plads til 2.800 tilskuere. I europæisk regi finder kampene dog sted på Stade Municipal de la Ville de Differdange med plads til 3.500.

Trofæskab: Klubben er blevet national mester tre gange – senest i 1980/81-sæsonen. Man har også vundet cupturneringen fire gange, men her skal vi endnu længere tilbage i tiden med den seneste triumf i 1979/80.

Største bedrift: Tilbage i 2017/18-sæsonen spillede Progrés Niederkorn sig ind i de europæiske overskrifter, da luxembourgerne formåede at slå skotske Rangers FC ud af Europa League-kvalifikationen med samlet 2-1. Sejren betød, at holdet for første gang nogensinde kvalificerede sig til 2. runde af et europæisk kvalifikationsstadie. Sæsonen efter nåede holdet helt til 3. kvalifikationsrunde i Europa League, men det er endnu ikke blevet til deltagelse i et europæisk gruppespil.

Profiler: Den belgiske fløjspiller, Mayron de Almeida, er det offensive samlingspunkt hos Niederkorn. Han står noteret for 54 mål i 134 kampe for klubben. Derudover er den franske forsvarsspiller og anfører, Metin Karayer, en vigtig spiller, som også har været en del af mandskabet i adskillige sæsoner med 166 kampe på CV’et.

Cheftræner: 48-årige Jeff Strasser fra Luxembourg går ind til sin anden sæson som øverste ansvarlige i Niederkorn. Han har indtil nu trænet holdet i 35 kampe og ligger med et pointsnit på 2,29. Strasser har blandt andet en fortid som cheftræner i tyske FC Kaiserslautern samt tre andre klubber i Luxembourg, hvor han med CS Fola Esch vandt to mesterskaber i midten af 2010’erne.

Formation: Niederkorn har for vane at stille op i en 4-2-3-1, hvilket også var tilfældet i holdets hidtil to eneste kampe i 23/24 mod SC Gjilani. Luxembourgerne påbegynder først sin ligakampagne den 6. august.

Skaf billetter til opgøret

Ønsker du at overvære sæsonens første europæiske opgør på MCH Arena, kan du fortsat skaffe billetter til kampen, der fløjtes i gang onsdag kl. 18.45.

Se billetinfo nedenfor.

FC Midtjylland v Progrés Niederkorn