Førsteholdet

Hvem er Kjellerup IF?

Kjellerup IF fra Danmarksserien venter i dag, når det gælder Sydbank Pokalen. Men hvem er dagens modstander, og hvad kan vi forvente fra et hold, der normalt er at finde fire rækker under 3F Superliga?

22/09/21
Ulrik Forsom
Foto: FC Midtjylland

Klubben er stiftet i 1907 som Fodboldforeningen Skjold. I 1930 skiftede klubben navn til Kjellerup IF, da en række andre sportsgrene kom til. Dog var det allerede i 1946 blevet aftalt, at klubben fremadrettet kun skulle være en fodboldklub. Herefter kom de resterende sportsgrene over i Kjellerup Gymnastikforening.

Det nuværende Kjellerup IF

Kjellerup IF er som allerede nævnt at finde i Danmarksseriens pulje 4. Her har cheftræner Krzysztof Popczynskis tropper vundet fem kampe i streg. Senest vandt de med 2-0 hjemme over bundholdet fra Fuglebakken. Dermed er holdet rykket ganske godt frem i rækken, hvor de med 13 point kun er to point efter topholdet fra Odder IGF.

Faktisk har Kjellerup IF hentet fem sejre i de seneste fem kampe, og Popczynskis mandskab har dermed en god portion selvtillid forud for opgøret mod FC Midtjylland.

Historisk har Kjellerup IF haft et solidt tag i Danmarksserien. I 2011 rykkede holdet op i den daværende 2. division, hvor man lykkedes med at overleve i et par sæsoner, men fristede derefter en elevatortilværelse mellem 2. division og Danmarksserien. Seneste optræden i de danske divisioner var i 2019, hvor holdet rykkede ned til Danmarksserien.

Et godt pokalhold

Kjellerup IF har allerede spillet to kampe i denne sæsons Sydbank Pokalen. I første kamp slog de på udebane Kvik/Aalestrup med 2-1, mens de i seneste runde overraskede ved at slå Aarhus Fremad ud af pokalen med 2-1 hjemme på XL Byg Arena i Kjellerup.

Faktisk er det ikke første gang, at Kjellerup er modstanderen i Pokalturneringen. Det skete også i foråret 2017, hvor FC Midtjylland vandt 3-0 på mål af Bruninho, Mikkel Duelund og Simon Kroon.

Kjellerup IF har tidligere slået et større hold ud af pokalen. I 2016 overraskede Kjellerup ved at slå Lyngby BK ud af pokalturneringen. Ved den lejlighed spillede Kjellerup i 2. division, mens Lyngby BK var i 3F Superliga. Lyngby BK var kommet planmæssigt foran og førte med 2-3 indtil få minutter før tid, men Kjellerup IF hentede altså en fornem sejr på 4-3.

Følg Kjellerup IF – FC Midtjylland

Der er kampstart kl. 16.30 på XL Byg Arena i Kjellerup. Der er fortsat ledige billetter til pokalopgøret, som kan købes via linket nedenfor.

Køb din billet her

Hvis du ikke er med til kampen, kan opgøret livestreames via Pokalturneringens hjemmeside eller følges i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Se kampen her