Førsteholdet

Hvem er Omonoia FC? Et kig på torsdagens modstander

Torsdag gælder det første opgør i 3. kvalifikationsrunde til Conference League, når Omonoia FC venter på Cypern. Lær morgendagens modstander bedre at kende her.

09/08/23
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

I morgen kl. 19.00 gælder det Omonoia FC i 3. kvalifikationsrunde til Conference League. Opgøret er det første á to møder, hvor returopgøret finder sted præcis en uge efter på MCH Arena.

Torsdagens modstander sluttede i fjor som nummer seks i den bedste cypriotiske fodboldrække og vandt samtidig pokalturneringen. Men hvad ved vi ellers om Omonoia FC? Vi klæder dig på til endnu en europæisk udfordring nedenfor.

Historie: I 1948 blev klubben stiftet under navnet AC Omonoia Nicosia. Ordet ’Omonoia’ er græsk og står for ’enhed’ og ’solidaritet’. Mange omtaler holdet som ’Omonia’, men den cypriotiske klub selv bruger benævnelsen ’Omonoia’.

By: Klubben holder til i den cypriotiske hovedstad Nicosia, som er placeret forholdsvis centralt i landet ved floden Pedieos. Der bor i omegnen af 330.000 indbyggere i byen.

Stadion: Holdet spiller sine hjemmekampe på GSP Stadium med plads til knap 23.000 tilskuere. Stadionet blev åbnet i 1999 og huser tre cypriotiske klubber i form af Omonoia FC, APOEL FC og Olympiakos Nicosia. Samtidig er det også hjemsted for landsholdet. Arenaen ligger i den centrale del af Nicosia.

Trofæskab: Omonoia er blevet mestre i sit hjemland hele 21 gange. Derudover tæller trofæskabet 16 cup-trofæer og 17 cypriotiske Super Cups. Det seneste mesterskab fandt sted i 20/21-sæsonen, mens pokalen blev vundet i fjor.

Europæiske meritter: Går man ned i historiebøgerne, står Omonoia noteret for 54 sejre i europæisk fodbold, med tre gange deltagelse i et gruppespil til følge – allesammen i de tre seneste sæsoner. I 22/23 kvalificerede de grønblusede sig til Europa League og endte i gruppe med Real Sociedad, Sheriff Tiraspol og Manchester United. Her blev det ikke til et eneste point. Statistikkerne tæller ét tidligere møde med en dansk klub, da Omonoia i 15/16 tabte til Brøndby IF i 3. kvalifikationsrunde til Europa League på reglen om udebanemål.

Profiler: Ukrainske Roman Bezus har været brandvarm i starten af den nye sæson. I Omonoias samlede sejr på 7-3 over Gabala i 2. kvalifikationsrunde til Conference League noterede den 32-årige midtbanespiller sig for hele fem scoringer. I seneste sæson scorede han blot tre mål i ligasammenhæng, så rutinerede Bezus, med fortid hos blandt andre belgiske Gent og Dynamo Kyiv i hjemlandet, må siges at have lagt på sin evne til at få nettet til at blafre.

Cheftræner: Holdet ledes af cyprioteren Sofronios Avgousti, som har siddet på posten i 184 dage. Her er det blevet til 23 kampe og et pointsnit på 1,43. Den 46-årige fodboldtræner har blandt andet en fortid i spidsen for AEK Larnaca tilbage i 20/21 – et hold, som FCM stiftede bekendtskab med i sidste års europæiske kvalifikationskampagne.

Formation: Sofronis Avgousti har for vane at sætte holdet op i en 4-2-3-1-formation. Det var tilfældet i den samlede sejr over Gabala i seneste kvalifikationsrunde. Ikke desto mindre valgte cheftræneren for et par uger siden at åbne den cypriotiske Super Cup mod Aris Limassol i en 4-4-2. Det opgør blev tabt med 2-0.

Stream opgøret

Svenske Solidsport har endnu en gang købt rettighederne til at sende FC Midtjyllands europæiske kvalifikationskamp på fremmed græs. Opgøret er pay-per-view, så du skal betale for at kunne streame.

Find mere info nedenfor.

Streaming: Omonoia v FCM