Iheanacho-hattrick kronede triumf for U19

Et hattrick fra Stanley Iheanacho var med til at sikre sejren mod AC Horsens i en højintens kamp med mange dueller.

23/09/23
Kasper Petersen

De forsvarende U19-mestre tog lørdag eftermiddag – ligesom U17 – imod AC Horsens. Med mange nye ansigter, både i startopstillingen og på bænken, og med et kompetent AC Horsens-mandskab, der i sidste sæson endte i den øverste halvdel af tabellen, var der lagt op til en god kamp.

Fire på stribe for U17

FCM mødte op med fysik og intensitet, og efter 27 minutters spil fik det ældste akademihold valuta for anstrengelserne. Alamara Djabi vendte flot på banens midte og fandt venstreback, Daníel Freyr Kristjánsson. Islændingen sendte derefter Stanley Iheanacho i dybden, og nigerianeren tog bolden med via skulderen og sparkede stensikkert kuglen ind på sin andenberøring.

Kort inde i 2. halvleg bragte gæsterne balance i regnskabet. Jashar Beluli modtog bolden på kanten af feltet efter flot forarbejde af lillebror, Jetmir Beluli. Den ældste Beluli-bror åbnede vinklerne op med et skarpt træk ind i banen og fik derefter netmaskerne til at blafre. 1-1 efter 52′.

Ti minutter senere bragte Stanley Iheanacho på ny hjemmeholdet i front. Målmand Christian Rust igangsatte en omstilling med et fremragende udkast. Bolden endte hos Iheanacho, som spillede et-to med Christian Jørgensen, inden den 18-årige angriber kom i duel med keeperen. Iheanacho blev nedlagt af den fremadstormende målvogter, og dagens dommer pegede på pletten.

Det var angriberen selv, som tog sig af sparket fra 11-meterspletten. Det gjorde han på sikker vis og sparkede hjemmeholdet på 2-1.

Blot syv minutter senere fuldendte Iheanacho sit hattrick. Alamara Djabi, Mikel Gogorza og Sofus Johannesen kombinerede sig fint gennem gæsternes forsvar, inden Stanley Iheanacho blev spillet i himlen på bagerste stolpe og prikkede kuglen det sidste stykke over stregen. En begivenhedsrig måned for den nye nigerianske spidsangriber, som tidligere i september scorede fire mål i sin første kamp for førsteholdet i Oddset Pokalen mod Aabenraa BK

Allan K. Jepsen: En helstøbt præstation

Mere skete der ikke, og dermed sikrede det ældste akademihold tre vigtige point, hvilket cheftræner Allan K. Jepsen var tilfreds med.

– Horsens er ikke nogen nem modstander, da de bringer meget fysik ind i kampene og generelt er svære at spille imod. Jeg er tilfreds med det, vi leverede spillemæssigt, men det, jeg lagde fokus på overfor drengene, er den mentale præstation, vi leverede. Vi havde mange nye med, ligesom der også var et par ændringer i startopstillingen op til kampen. Det var virkelig stærkt, at alle bare gik ind og præsterede.

Cheftræneren havde også rosende ord tilovers for lørdagens hattrickhelt, og udtrykte samtidig glæde over den måde, han er landet i klubben på.

– Stanley er bare en dejlig dreng, som for alt i verden ønsker at forbedre sig. Han vil stadig svinge i præstationerne, hvilket er naturligt for en ung spiller i et helt nyt land. I sidste weekend mod Lyngby leverede han ikke så godt, men i dag scorer han hattrick. Det siger meget om hans karakter, siger Allan K. Jepsen afsluttende.

Næste kamp for de ældste akademister er allerede på tirsdag, når Sønderjyske gæster EDC Arena. Der er kampstart kl. 14.00, og der er gratis adgang for alle interesserede.

Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U19 Ligaen.

FC Midtjylland U19 – AC Horsens 3-1 (1-0)

27’ 1-0 Stanley Iheanacho
52’ 1-1 Jashar Beluli
63’ 2-1 Stanley Iheanacho
70’ 3-1 Stanley Iheanacho

FCM U19 (4-3-3): Christian Rust – Sander Evjen-Brostrøm, Adam Andersen, Karamoko Doumbia, Daníel Kristjánsson – Alamara Djabi, Christian Jørgensen, Akwasi Owusu – Nicolaj Tornvig, Stanley Iheanacho, Mikel Gogorza – Malte Melin (45’), Sofus Johannesen (63’), Mathis Konradsen (84’).