Førsteholdet

Ingason før pokalbrag: Vi vil i finalen

Tirsdag aften møder vi F.C. København i Parken i 4. runde af Oddset Pokalen. Et opgør den islandske landsholdsanfører, Ingi Ingason, ser frem til med voksende selvtillid og målet om en pokaltriumf.

30/10/23
Mads Jakobsen
Foto: Getty Images

Kl. 20:15 i morgen gælder det F.C. København i pokalturneringen. Senest vi gæstede Parken blev det til en sejr på 2-0 efter mål af Ola Brynhildsen og Oliver Sørensen, og et lignende resultat jagtes i nationalarenaen tirsdag aften.

I fredagens opgør mod Lyngby Boldklub bar Ingi Ingason anførerbindet i fraværet af Jonas Lössl og Henrik Dalsgaard. Den islandske landsholdsprofil har stor rutine fra pokalkampe og ser frem til braget i Parken.

– Jeg har spillet fire finaler i Grækenland og løftet trofæet to gange, så jeg ved hvad det handler om, og jeg kender alle de følelser, der følger med. Vi er mange nye spillere i forhold til sidste sæson og det er kampe som den her, der kan give os et løft. Vi kommer med stor selvtillid og målet om at gå hele vejen til finalen, fortæller den 30-årige forsvarsspiller, der sammen med resten af Midtjylland-holdet ikke har tabt i to måneder.

– I denne sæson har det haltet lidt med vores præstationer og vi har ikke samlet alle de point, som vi gerne ville, men vi bliver bedre dag for dag, og har sat en god stime sammen.

Den stærkeste modstander

Ingason medgiver, at F.C. København er en yderst potent modstander, der bliver vanskelig at nedkæmpe, men sejren i Parken den 30. september giver en god fornemmelse og tro på en gentagelse.

– FCK er selvfølgelig en hård modstander, vi kunne vel dårligt have fået en sværere kamp, men vores mål er uændret; vi vil vinde turneringen og så skal vi slå dem. Det er ikke længe siden vi vandt i Parken, det giver os selvtillid og tro på, at vi tager sejren igen.

Billetsalget til Nordsjælland-kampen er startet

– Vi skal være stærke defensivt og i vores struktur. FCK topper Superligaen og spiller Champions League, de er det bedste hold i Danmark i øjeblikket, men vi har gode muligheder for at udfordre dem. Vi viste sidst, at vi kan slå dem på deres hjemmebane.

Ingason startede sæsonen som fast mand i bagkæden, men blev henvist til sidelinjen med en skade i akillessenen. Han har nu spillet de seneste fire 3F Superliga kampe fra start og det har resulteret i tre sejre og en uafgjort.

– Jeg føler, at jeg er på vej mod min topform både fysisk og spilmæssigt. Jeg skal stadig have minutter for at komme helt ind i rytmen, men jeg føler mig godt tilpas. Som hold har vi stadig mere at udvikle og blive bedre til, men vi vinder kampe og kommer tættere og tættere på vores fulde potentiale.

Det er fjerde gang, at vi står overfor F.C. København i pokalturneringen; de tidligere møder er endt med to sejre og et nederlag. Tirsdag aften står et nyt slag.

Følg F.C. København – FC Midtjylland

Braget mellem FCK og FCM fløjtes i gang kl. 20.15 i Parken. Hvis du ikke skal på stadion, kan kampen ses direkte på DR2 eller følges i tekst og billeder via FC Midtjyllands Twitter.

En anbefaling lyder også til at følge med i matchcentret i FCM-appen og på fcm.dk. Her får du masser af fodboldindsigt med live statistik såsom Expected Goals og Heat- og Touch Maps.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play