Førsteholdet

Isaksen før afgørende EM-playoff: Vi har alt at spille for

Tirsdag aften spiller U21-landsholdet den afgørende playoff-kvalifikationskamp til EM 2023, når Kroatien gæster Vejle Stadion. For Gustav Isaksen er det samtidig kulminationen på adskillige år med ungdomslandsholdene.

26/09/22
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

Efter et 2-1-nederlag i kroatiske Pula venter der tirsdag de danske U21-herrer en svær kamp, når Kroatien skal besejres i jagten på kvalifikation til sommerens EM-slutrunde i Rumænien og Georgien.

Med på det danske U21-landshold er både Nikolas Dyhr og Gustav Isaksen, og forud for kampen sætter sidstnævnte ord på tirsdagens skæbnesvangre dyst.

– Vi bruger meget af dagen før kamp på at slappe af, og så træner vi altid 24 timer, før kampen finder sted. Derudover bliver dagen brugt på en masse taktik, siger Gustav Isaksen, som selv spillede de første 70 minutter i Kroatien.

– Det var en kamp, hvor vi fik en virkelig dårlig start. Vi kom bagud med to undervejs i 1. halvleg, og vi skulle finde os selv i pausen. Herefter spillede vi en god 2. halvleg, hvor vi fik scoret et enkelt mål og reddet et resultat. Når man render rundt dernede på banen, ved man heldigvis, der er en hjemmekamp, så vi skulle kæmpe for at få et nogenlunde resultat med til Danmark.

Overblik over FCM-præstationer på landsholdene

Kulminationen på seks års landsholdsfodbold

Gustav Isaksen debuterede på det danske U16-landshold den 29. september 2016 mod Ungarn. Seks år efter venter der nu den 21-årige offensivspiller en afgørende EM-playoff-kamp, før tiden som ungdomslandsholdsspiller er ved at rinde ud.

– Kommer vi ikke med til EM, er der kun træningskampe tilbage for den her gruppe, så det vil betyde virkelig meget, hvis vi kvalificerer os, siger Gustav Isaksen og fortsætter:

– Jeg ønsker virkelig, min tid på U21-landsholdet kan blive ved så længe som muligt. Derfor skal vi også bare ud at vinde i morgen. Vi har alt at spille for, og det bliver en spændende kamp.

– Det er noget af det fedeste at være afsted med landsholdet. Vi har det altid sjovt sammen, og det er rart lige at tjekke op på de andre og høre, hvordan det går. Samtidig tror jeg, at særligt dem, som spiller i udlandet, nyder at komme hjem og være sammen med nogle af de gamle kammerater. Der er virkelig god stemning og et stærkt venskab blandt spillerne. Vi har samtidig et godt hold, så det vil være ærgerligt ikke at kvalificere os.

Det bliver dog ingen nem opgave mod et stærkt kroatisk mandskab, fortæller FCM-fløjspilleren.

– De har nogle dygtige spillere, og de gjorde det fint mod os sidst. De var kyniske og spillede på omstillinger, hvor de straffede os. Vi har sat os i en svær situation og skal virkelig være oppe på dupperne i morgen. Jeg forventer, de kommer til at forsvare med alt, de har. Vi skal finde noget ekstra frem for at bryde igennem dem.

Kampen mellem Danmark og Kroatien bliver spillet tirsdag kl. 18.00 på Vejle Stadion. Kampen kan blive Gustav Isaksens 19. optræden for U21-herrerne, for hvem han hidtil har scoret syv mål. I alt står han noteret for 48 kampe for diverse ungdomslandshold.