Akademiet

Jacob Larsen bliver ny akademichef i FC Midtjylland

Den tidligere talent- og akademichef i AaB overtager Flemming Broes stilling som akademichef i FC Midtjylland, hvor han skal bygge videre på det stærke fundament og accelerere talentudviklingen.

30/07/24
Mads Jakobsen
Foto: Daniel Stentz

FC Midtjylland opruster den sportslige organisation i bestræbelserne på at blive endnu dygtigere. Således er akademichef Flemming Broe blevet forfremmet til en stilling som Director of Recruitment & Development, og nu er hans afløser fundet. 44-årige Jacob Larsen, der har en fortid som spiller, træner og leder, er ny akademichef i FC Midtjylland.

Jacob Larsen kommer fra en stilling som akademichef i AaB, hvor han har været en central figur i klubbens talentudvikling gennem flere perioder. Han havde titel af talentchef fra 2008 til 2016 og vendte tilbage som akademichef i 2022. I den mellemliggende periode har Jacob Larsen været skoleleder i den offentlige sektor.

Broe forfremmes til Director of Recruitment & Development

Flemming Broe, den afgående akademichef, ser frem til at følge sin arvtager i det midtjyske.

– Jacob er en kapacitet, vi kender fra det danske talentmiljø, og vi er overbeviste om, at han vil fortsætte og videreudvikle det gode arbejde, som mange dygtige kolleger har skabt gennem de sidste to årtier.

– Han har en lang historik med fodboldverdenen, og han kan – og skal – løfte os til det næste niveau, og dertil være med til at sætte rammen og retningen for vores fremtidige talentudvikling. Hans erfaring og indsigt bliver en stor gevinst for os, lyder det anerkendende fra Flemming Broe.

FCM’s ældste akademihold er landets mest vindende med 11 danske mesterskaber på 20 sæsoner, ligesom man har nået kvartfinalen i UEFA Youth League to gange.

En ny overligger for vores ambitioner og forventninger

Talentudvikling har altid været en hjørnesten i FC Midtjylland, og det kommer ikke til at ændre sig. Ambitionen er at forbedre talentmiljøet på alle parametre, således egenudviklede spillere også i fremtiden kan træde i karakter på førsteholdet.

– Vi har haft en grundig ansættelsesproces og Jacobs pakke lever fuldt op til de kriterier, vi har ønsket os – både på det faglige og det menneskelige plan. Han kommer med dokumenteret tung ledelseserfaring samt en solid faglig dybe og erfaring på det fodboldmæssige, og det ruster os til de opgaver, der ligger foran os, fortæller Peter Sand og supplerer:

– Vi har set, hvordan Superligaen er blevet mere kompetitiv, og det samme gælder vores eget førstehold. Det kræver en endnu større indsats på akademiet, at udvikle og dygtiggøre spillerne, så de kan gøre en forskel på seniorniveau. Vi har bevist, at det er en disciplin vi mestrer, og vi skal blive endnu dygtigere for at forblive leveringsdygtige. Det er et vigtigt strategisk indsatsområde, og her får Jacob en vigtig opgave i, at sikre vores udvikling og animere en ny overligger for vores ambitioner og forventninger, faststår fodbolddirektøren.

– Vi skal accelerere udviklingen

Den kommende akademichef ser frem til de nye udfordringer i det midtjyske.

– Jeg ser frem til at blive en del af FC Midtjylland og de mange dygtige mennesker, som jeg har fulgt nøje i mange år. Klubben er meget afklaret og står stærkere end nogensinde, og jeg er imponeret over det fundament og miljø, der er skabt, siger Jacob Larsen.

– Vi har haft mange gode samtaler, og vi har et gensidigt ståsted i måden vi ser på talentudvikling og ledelse, så jeg smider hele min person ind i projektet. Vi skal fortsætte kursen med respekt for kulturen i klubben, og derpå accelerere den individuelle, såvel som den kollektive udvikling.

– Jeg bringer stærke ledelseskompetencer fra både AaB og det offentlige, kombineret med en baggrund som spiller, træner og leder. Jeg deler den sult, jeg mærker i klubben, og det er en fælles ambitionen, at vi skal blive endnu bedre og sammen tage klubben til næste niveau. Det glæder jeg mig til at bidrage til, lyder det fra den kommende akademichef.

Jacob Larsen tiltræder som ny akademichef i FCM torsdag den 1. august 2024.