Førsteholdet

Junior Brumado glæder sig til Celtic-kampen: Vi har brug for fansenes støtte

Den brasilianske frontløber føler sig bedre end nogensinde i sin tid i Danmark, og han ser frem til aftenens kamp.

28/07/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

For godt og vel 11 måneder siden havde Junior Brumado en afgørende fod, da han blev matchvinder mod Ludogorets i sidste års Champions League-kvalifikation.

Nu satser han på at gøre det samme i aften, når et nyt kvalifikationsopgør er på spil mod Celtic.

– Jeg håber selvfølgelig at sætte den ind, hvis jeg får chancen. Men i sidste ende er det ligegyldigt, hvem der scorer. Så længe vi vinder kampen, er jeg glad. Det er klart det vigtigste, pointerer Junior Brumado.

Sidste sæsons gode sæsonstart af brasilianeren blev spoleret af en rygskade, inden han vendte tilbage i fuld vigør i foråret, og nu føler han sig helt på toppen.

Brumado har startet inde i sæsonens første tre kampe, og i lørdags sikrede han en 1-0-sejr mod AaB med sin første sæsontræffer.

– Jeg har det bedre end nogensinde før i min tid i Danmark. Det giver selvtillid at spille mange kampe fra start, og jeg er meget motiveret for at betale tilliden tilbage ved at gøre det godt, fortæller brasilianeren, som fortsætter:

– Jeg føler, at jeg har udviklet mig i mine år i Danmark, men det vil jeg selvfølgelig gerne fortsætte med at gøre, så det handler om at arbejde hårdt både til træning og i kamp. Men det er klart, at det giver meget at spille kampene.

22-årige Brumado kom til FC Midtjylland i januar 2019, og siden er han foruden et succesfuldt lejeophold i Silkeborg noteret for 43 kampe i FCM.

Afslappet stemning i truppen

Der er meget på spil i aftenens returkamp mod Celtic. Et videre avancement vil holde liv i drømmen om endnu en Champions League-deltagelse og som minimum sikre en plads i gruppespillet i Europa League.

Det er dog ikke noget, som giver unødvendige nerver i den midtjyske trup.

– Der er en afslappet stemning i truppen før kampen. Man kan mærke, at der er mange i truppen, som har god erfaring fra Champions League-kampene sidste år, og vi ved, hvad det drejer sig om. Vi er fokuserede og glæder os til at spille, beretter Junior Brumado.

Angriberen tror på, at det kan lykkes at gå videre mod Celtic, efter det blev 1-1 i den første kamp.

– Vi er selvtillidsfulde, og vi tror på vores egne evner. Det skal vi gøre, når vi har så mange stærke spillere på holdet. Det er ikke nogen nem modstander, men hvis vi spiller op til vores bedste, har vi en god chance, lyder det fra FC Midtjyllands nummer 74.

Fansene betyder meget

Aftenens kamp er også første europæiske kamp i godt to år, hvor FC Midtjylland får støtte fra mere end et par hundrede fans på lægterne. Således forventes næsten 5.000 tilskuere på plads på MCH Arena.

– Det er meget bedre at spille foran fansene. Det sagde jeg også i foråret, da de endelig var tilbage, og det betyder bare meget for os, påpeger den brasilianske spids, som har en afsluttende opfordring til de midtjyske tilhængere:

– Fansene skal råbe og synge os frem. Det giver os mere energi på banen. Når der er god stemning på stadion, er det som at have en ekstra spiller. Det håber jeg, vi får i aften.

Følg FC Midtjylland – Celtic

Kvalifikationsopgøret starter kl. 19.45 på MCH Arena. Hvis du ikke har billet til kampen, kan du se den på TV3+ og Viaplay. Opgøret kan også følges i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Uanset om du er på plads på stadion eller i sofaen, er det værd at følge med i matchcentret i FCM-appen og på fcm.dk. Her får du masser af fodboldindsigt med live statistik såsom Expected Goals og Heat- og Touch Maps.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play