Kvindefodbold

Kvinderne sikkert videre i pokalen

Onsdag aften blev der fløjtet op i Skive, da netop Skive IK var modstanderen for FCM-kvinderne i Gjensidige Kvindepokalen. FCM-holdet scorede masser af mål og vandt sikkert.

15/08/24
Filip Knudsen
Foto: Susan de Klerk

14-0 og videre. Det er faktum efter onsdagens pokalkamp i Skive, hvor FCM-kvinderne for alvor fik gang i målscoringen, hvor hele ni spillere kom på måltavlen.

– I dag var en megafed kamp. Vi gik ud og gjorde det, vi plejer, og holdt fast i gameplanen. Vi lykkedes med at bevare koncentrationen og finde de mulige og åbne rum, som vi fik udnyttet og lavet en del mål på, fortæller Mathilde Kaihøj, der selv stod for to af målene.

Begge halvlege endte 7-0, og dermed fik kvinderne i høj grad vist, at der forskel på, hvilke rækker de to hold kommer fra.

– Jeg synes, det er fedt, at vi bliver ved med at koncentrere os om at score mål, selvom vi jo kommer komfortabelt foran tidligt. Det giver meget selvtillid til holdet, og det bliver vigtigt at tage med til Varde, forklarer Kaihøj.

Målscorerne i kampen blev Clara Jepsen, Mathilde Kaihøj gange to, Rikke Dybdahl gange tre, Hannah Fruensgaard, Ida-Sofie Rathe, Line Aarhus gange to, Therese Vestermark gange to, Sofie Noesgaard og Frida Binderup.

– Det er så vigtigt, at vi fik godt gang i målscoringen, og i dag var der jo en del, der kom på tavlen. Det giver selvtillid til hele holdet, pointerer Mathilde Kaihøj.

Dermed blev det for mange også det første mål i FCM-trøjen, og ifølge angriberen er det ikke ubetydeligt.

– Det betyder meget, at vi gør det med FCM-logoet på brystet. Dermed viser vi, at vi giver alt, vi har, og vi har et sikkert mål om, at vi vil være bedre hele tiden, fortæller Kaihøj.

– Det var en drømmestart på pokalen, afslutter hun.

Dermed er holdet sikkert videre i Gjensidige Kvindepokalen, og den næste kamp for FCM-kvinderne på lørdag kl. 13, hvor de spiller på udebane i Varde.