Kvindefodbold

Sikker sejr over Østerbro IF

FC Midtjyllands kvinder var lørdag igen i aktion efter onsdagens ærgerlige pokalexit. Det blev til en stensikker 5-0-sejr på hjemmebane.

15/09/24
Filip Knudsen
Foto: Susan de Klerk

Kvinderne havde inden lørdagens opgør vundet tre gange i streg i 1. division. Modstanderen fra Østerbro IF havde haft en mere blandet sæsonstart, hvor det var blevet til otte point i de første fem kampe.

Det var da også FCM-kvinderne, der kom bedst ud til kampen, og efter otte minutter kunne topscorer Rikke Dybdahl score på et oplæg fra Malene Nielsen. Dermed var stillingen 1-0, hvilket holdt første halvleg ud.

– Jeg synes, vi kom rigtig fint ud til det første kvarter, hvor vi får sat os på kampen. Jeg er dog forholdsvist utilfreds med, hvad der sker derfra. Vi blev for passive, og jeg synes ikke, vi behandler bolden godt nok, fortæller cheftræner Steen Gravgaard.

I pausen skiftede Steen Gravgaard på to positioner, da Mathilde Kaihøj og Therese Vestermark blev erstattet af Sofia Rejkjær Noesgaard og Anna Kirk Lauritsen.

Midt i anden halvleg udbyggede FCM føringen, da Line Aarhus sendte bolden i kassen til 2-0. Og herfra gik det stærkt.

Fem minutter senere var det indskiftede Anna Kirk Lauritsen, der nettede.

Målscoringen sluttede ikke her, da Rikke Dybdahl blev dobbelt målscorer i 83. minut, da Anna Kirk Lauritsen assisterede. I dommerens tillægstid blev Dybdahl hattrickhelt efter assist af Ida-Sofie Rathe.

– Vi var meget bedre i anden halvleg. Vi fik løst vores angreb på en anden måde, hvilket man er nødt til, når modstanderen står lavt. Østerbro var reelt ikke farlige i kampen, og det er jeg fint tilfreds med, men vi skal forsøge blive bedre konstant, pointerer cheftræneren.

– Vi var 5-0 bedre end Østerbro, og det er vi fint tilfredse med, selvom vi ikke synes, at alt var lige godt i første halvleg. Det var fortjent, vi vandt, fortsætter han.

Steen Gravgaard fremhæver også, at spillertruppen sammen kårede hattrickhelten, Rikke Dybdahl, og Line Aarhus som kampens spillere.

Kvinderne blev bakket op af mange tilskuere, der var mødt frem i Vildbjerg. Dermed er kvinderne kommet godt fra land i 1. division, hvor det er blevet til fem sejre ud af seks mulige.

– Det har alt i alt været en rigtig god start på sæsonen. Vi læner os dog ikke tilbage og nyder det nu. Vi arbejder videre, og vi ved, at vi skal fortsætte, hvis vi vil rykke op, fastslår Steen Gravgaard.

Kvinderne, der fortsat ligger nummer et i 1. division, skal igen i aktion på lørdag, hvor Solrød FC er værter. Næste hjemmekamp finder sted den 28. september kl. 13.30, når Solrød FC kommer til Vildbjerg.

FC Midtjylland 5-0 Østerbro IF (1-0)

8′ 1-0 Rikke Dybdahl
70′ 2-0 Line Aarhus
75′ 3-0 Anna Kirk Lauritsen
83′ 4-0 Rikke Dybdahl
93′ 5-0 Rikke Dybdahl

FCM XI: Katrine Thisgaard, Clara Jepsen, Ida Olsen, Freya Rossen, Mathilde Kaihøj, Therese Vestermark, Rikke Dybdahl, Line Aarhus, Malene Nielsen, Fie Nordmark Arendt, Ida-Sofie Rathe.