Klubben

Landsholdspausen er slut: Et blik på de sidste kampe

De sidste kampe i landsholdspausen er blevet færdigspillet, og FC Midtjylland-spillerne vender nu tilbage til hverdagen i det midtjyske. Vi giver her et indblik i, hvordan de sidste opgør er forløbet.

28/09/22
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

De seneste to uger har hele 19 FCM-spillere været afsted med deres respektive landshold. Heriblandt 10 spillere fra den midtjyske førsteholdstrup.

For nogle dage siden gennemgik vi den første periode af kampe, som du kan læse mere om på linket nedenfor.

Overblik over FCM-præstationer på landsholdene

Nedenfor får du et indblik i de kampe, der er blevet spillet mandag og tirsdag. Her har Joel Andersson og Kristoffer Olsson begge spillet fra start for Sverige, mens det danske U21-landshold med Gustav Isaksen og Nikoals Dyhr deltog i en hektisk EM-playoff-kvalifikationskamp.

Isaksen og Dyhr i hovedrollerne

Det danske U21-landshold havde i det første playoff-opgør om en plads til EM 2023 i Rumænien og Georgien tabt med 2-1 i kroatiske Pula. Derfor krævede det tirsdag en sejr på hjemmebanen i Vejle, hvis ambitionen om slutrundedeltagelse skulle realiseres.

På Vejle Stadion dominerede det danske hold fra start, og med en Gustav Isaksen-assist til 2-0-målet gik de danske drenge til pause foran med de nødvendige to. I 2. halvleg faldt holdet i kadence, og efter 2-1 i ordinær tid gik kampen i forlænget spilletid og senere hen i straffesparkskonkurrence.

Nikolas Dyhr blev skiftet ind i den forlængede spilletids døende minutter, og han omsatte sikkert Danmarks første spark fra 11-meterpletten. Desværre brændte de danske talenter to forsøg, og Kroatien endte ud med at tage sejren.

Gustav Isaksen spillede de første 70 minutter af opgøret. Tre tidligere FCM-akademispillere, Casper Tengstedt, Japhet Sery Larsen og Nicolas Madsen, var ligeledes en del af den danske trup, hvor førstnævnte startede inde og sidstnævnte kom ind undervejs.

Svensk drama mod Slovenien

Det svenske A-landshold skulle vinde deres hjemmekamp mod Slovenien, hvis de ville undgå nedrykning fra Nations League Liga B. Med fra start havde landstræner Janne Andersson valgt både Kristoffer Olsson og Joel Andersson.

I en tæt kamp, hvor Kristoffer Olsson spillede de første 80 minutter og Joel Andersson fuld tid, måtte svenskerne nøjes med 1-1, hvilket ikke var nok til at sikre overlevelse. Derfor må holdet tage en tur ned i Nations League Liga C i den næste udgave af den europæiske turnering.

Andetsteds sad Elias Olafsson på bænken, da Island spillede 1-1 med Albanien i en kamp uden videre betydning.

Tætte kampe for ungdomslandsholdene

Både Danmarks U19- og U18-hold var tirsdag i aktion mod henholdsvis England og Sverige.

U19-drengene med Pontus Texel og Gustav Ørsøe Christensen fra start tabte 4-2 til et stærkt engelsk mandskab. Ikke desto mindre har holdet nok point til at gå videre til næste runde af EM-kvalifikationen. Mikkel Fischer så hele kampen fra bænken.

De danske U18-talenter spillede 1-1 mod Sverige og vandt den efterfølgende straffesparkskonkurrence. Gustav Fraulo startede inde, Valdemar Byskov kom ind undervejs i 2. halvleg, mens Mads Nybo ikke fik spilminutter. Dermed afslutter U18-landsholdet 4-nationsturneringen i svenske Lund, som udover Danmark bestod af Sverige, Norge og Østrig, med to sejre.

For det tyrkiske U21-landshold blev Aral Simsir skiftet ind i pausen, da holdet slog Georgien med 1-0.