Førsteholdet

Lodberg tilbage blandt gamle venner: Godkendt præstation

Assistent Niels Lodberg om søndagens sejr over AC Horsens, hvor den 42-årige fodboldtræner var tilbage blandt gamle venner og bekendte.

23/04/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

På et selvmål af hjemmeholdets James Gomez og en scoring af Gustav Isaksen sikrede FC Midtjylland sig søndag alle tre point mod AC Horsens. Assistenttræner Niels Lodberg sætter ord på sejren:

– Generelt er vi ok tilfredse med vores 1. halvleg, hvor jeg synes, vi fik lagt et godt pres og kom ud med en masse power. Det var vigtigt, fordi vi forventede, at Horsens ville forsøge sig med samme tilgang, og det skulle vi være dygtige nok til at stå imod, siger Niels Lodberg.

Trods en god 1. halvleg kom FCM anderledes usikkert ud til kampens sidste 45 minutter, og det er noget, cheftrænerteamet har noteret sig efter slutfløjt.

– I 2. halvleg kom Horsens bedre ud, og vi manglede måske de sidste procenter hist og her. Det gjorde, at de fik et overtag, og det blev en bøvlet kamp, selvom vi i de fleste perioder var i kontrol. Når man kigger på kampen bagefter, er det ikke fordi, Horsens svømmede i chancer.

– Vi sidder ikke med den helt rigtige følelse i forhold til at kontrollere 2. halvleg. Men det er fantastisk, at vi formåede at tage arbejdshandskerne på og krige pointene hjem. Vi står her bagefter med en 2-0-sejr, et cleansheet og fortsætter dermed den positive stime, siger Niels Lodberg, som alt i alt godkender præstationen:

– Helt klart godkendt. Der er selvfølgelig nogle ting, som kan forbedres, men fremfor alt var udtrykket der. Samtidig er det positivt, at vi har fået ti point i de første fire kampe af Kvalifikationsspillet.

Tilbage blandt gamle venner

Før kampstart hilste Niels Lodberg på gamle venner og bekendte, som han gennem sine mere end ti år i AC Horsens – først som spiller og sidenhen assistenttræner – har knyttet et særligt bånd til.

– Jeg elsker at komme her i klubben, hvor jeg har været i mange år. Men derfor er det også endnu dejligere at stå her med tre point bagefter. Jeg har haft et hav af gode minder her, og jeg kender fortsat en masse gode folk, så det er altid fint at komme på besøg.

Ikke desto mindre var det vigtigste at tage fra Horsens med alle tre point:

– For mig er der kun en ting, der tæller, og det er at blive ved med at vinde, afslutter Niels Lodberg.

Statistikken på udebane fortsætter