Førsteholdet

Lodberg sætter ord på Elfsborg-dyst

Assistenttræner Niels Lodberg efter gårsdagens uafgjorte resultat og efterfølgende straffesparkssejr over IF Elfsborg.

11/02/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Fredag aften afsluttede FC Midtjylland sin pre season ved at spille 1-1 mod IF Elfsborg. Efterfølgende trak midtjyderne sig sejrrigt ud af straffesparkskonkurrencen i Atlantic Cup, da Jonas Lössl pillede to spark fra 11-meterspletten.

Assistenttræner Niels Lodberg evaluerede præstationen efter kampen:

– Vi er på ingen måder tilfredse med kampen. Vi kommer ikke med det rigtige udtryk i forhold til duelspil, power og energi. Det er noget, vi ønsker at være kendetegnende for i FCM, og på det punkt fejler vi, siger Niels Lodberg og fortsætter:

– I mange af spillets faser befinder vi os i gode positioner, men vi får ikke gjort vores pres færdigt og vinder ikke vores dueller. Derfra kommer vi til at løbe en masse meter.

Straffesparkssejr i generalprøven

– Vores udtryk er vi ikke tilfredse med, men som tidligere fodboldspiller ved man godt, hvordan de her sidste træningskampe er. De sidste kampe op til forårssæsonen bliver nogle gange en smule uforløste, og jeg ved af erfaring, at det som regel ikke er noget, man tager med over, når turneringen starter.

Årets fire træningskampe har budt på 0-0 mod tyske St. Pauli, en 4-0-sejr over OB (4-2 efter 120 minutter, red.), 1-0 over sydkoreanske Ulsan Hyundai og gårsdagens deler med Elfsborg.

Dermed går holdet ubesejret gennem vinteropstartens med blot ét indkasseret mål i ordinær spilletid.

– Vi har haft en god pre season, og der er stor optimisme i truppen. Vi er klar til kampen mod Sporting på torsdag, fortæller Niels Lodberg.