Førsteholdet

Lössl før Det Midtjyske Derby: Ingen er i tvivl om betydningen

Læs optakt med Jonas Lössl forud for mandagens Midtjyske Derby, som skyder FC Midtjyllands forårssæson af 3F Superliga i gang.

19/02/23
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

Der er ikke mange positive følelser i kroppen, når man tænker tilbage på sidste gang, FC Midtjylland gæstede Energi Viborg Arena.

Siden den 10. november sidste år har spillertruppen tørstet efter revanche mod de grønne rivaler, og i morgen er der rig mulighed for at vaske pletten fra slutningen af 2022 af.

FCM’s sikre sidste skanse, Jonas Lössl, sætter ord på betydningen af mandagens 3F Superliga-forårsåbner.

– Det er en umådeligt vigtig kamp. Vi har en kæmpe revanche til gode, og det brænder sindssygt i mig i forhold til at få revancheret vores sidste møde, fortæller han og uddyber:

– Vi har haft en rigtig god pre season, hvor vi har været på en god træningslejr. Vi er rykket tættere sammen som gruppe, og vi kommer fra en flot kamp mod Sporting. Forhåbentligt kan vi bringe et internationalt niveau ind til kampen mod Viborg.

Den 33-årige målmand er vokset op på det midtjyske akademi, hvor han fik sin førsteholdsdebut i 2010. Han har mødt Viborg seks gange i sin seniorkarriere med tre sejre, to uafgjorte og et nederlag til følge.

– Vi kender betydningen af den her kamp. Jeg har været her i rigtig mange år, og ved hvor stort det er for alle – ikke blot for os spillere, men også for folk omkring klubben og fansene især, siger Jonas Lössl.

Samtidig hæfter FCM’s nr. 1 sig ved de næste fem kampe i Danmarks bedste fodboldrække, som er afgørende for, hvorvidt midtjyderne bliver en del af mesterskabsslutspillet.

– Det er altafgørende, at vi kommer med i top seks. Det er forskellen på en sæson, der kan blive en succes eller ej, pointerer Jonas Lössl.

Mandagens forårsåbner skydes i gang kl. 19.00 på Energi Viborg Arena. FCM må ikke have udefans med til opgøret som følge af de uroligheder, der fandt sted, sidst de to mandskaber mødtes.

Begivenhedsrige uger for Victor Bak – nu venter Viborg