Førsteholdet

Lössl rapporterer fra landsholdslejren

Jonas Lössl giver sine betragtninger fra landsholdslejren, hvor han på nærmeste hold har oplevet danskernes opbakning og truppens unikke sammenhold.

06/07/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

Mens størstedelen af FC Midtjylland-truppen er på træningslejr i Polen, er Jonas Lössl fortsat til EM, hvor Danmark er i semifinalen mod England.

De gode danske resultater har medført folkefest i Danmark, og Lössl har i den grad bemærket stemningen i landet.

– Opbakningen har været helt igennem overvældende. Vi er jo i vores boble, men vi kan følge med alle steder og se, hvor vanvittig stemningen og opbakningen er i hele Danmark, beretter Jonas Lössl fra lufthavnen inden afgang mod London.

Tirsdag formiddag mærkede han og holdet endnu engang den store opbakning i forbindelse med busturen til Kastrup.

– Når vi kører i bussen til og fra kampe, hotellet og lufthavnen, får vi jo en helt sindssyg velkomst af de mange mennesker. Det er helt vildt. Det er fantastisk at være en del af. Jeg har ikke prøvet noget lignende, lyder det fra den 32-årige keeper, som fortsætter:

– Det er det samme, når jeg snakker med min familie, som har fortalt om stemningen i andre byer under kampene. Det er utroligt, og man prøver bare at nyde det mest muligt.

Jonas Lössl udgør det danske målmandsteam sammen med Frederik Rønnow og Kasper Schmeichel, hvor sidstnævnte er førstekeeper.

I truppen er der også to andre midtjyske akademiprodukter foruden Jonas Lössl.

Landsholdsanfører Simon Kjær begyndte sin karriere i FC Midtjylland, hvor han nåede 19 førsteholdskampe inden skiftet til Palermo. Den dag i dag spiller han også i Italien på klubplan – nu i AC Milan.

Simon Kjærs fundament blev støbt i FCM

Joachim Andersen, som har fået et enkelt indhop til EM, har også en fortid på akademiet. I 2013 skiftede han som 17-årig fra FCM til Twente, inden han havde nået at få førsteholdsdebut på MCH Arena.

Joachim Andersen blev voksen på akademiet

Ny målestok for sammenhold

Udover den forrygende opbakning til holdet har Jonas Lössl bemærket et endnu stærkere fællesskab på det danske herrelandshold.

– Allerede før turneringen var jeg sikker på, at det var vores stærke sammenhold og fællesskab, som skulle bære os langt i den her turnering. Efter alt det, der skete med Christian (Christian Eriksens ulykke mod Finland, red.), og den rejse vi har været på indtil videre, er vi bare rykket endnu tættere sammen, fortæller Jonas Lössl, som reflekterende opsummerer:

– Ja, det er ret unikt det her. Jeg har vist fået en ny målestok for sammenhold og holdfølelse.

Senere i dag træner Jonas Lössl og resten af det danske mandskab en sidste gang inden onsdagens semifinale mod England, hvor cirka 8.000 danskere med bopæl i Storbritannien ventes at være på plads.

Danmarks EM-semifinale fløjtes i gang onsdag kl. 21.00 på Wembley.