Førsteholdet

Målrig testsejr over Fredericia

Isaksen, Kaba og Franculino kom på måltavlen, da FC Fredericia blev besejret 4-3 i sommerens anden testkamp

11/07/23
Mads Jakobsen

Bane 2 ved det nye træningsanlæg i Ikast dannede rammen om dagens træningskamp mod FC Fredericia.

FC Midtjyllands trænerstab prioriterede igen at se mange spillere i aktion, hvorfor størstedelen af spillerne blev skiftet i pausen.

Kampen blev indledt i et fint tempo, men der skulle gå små 20 minutter før den første store chance faldt. Nyindkøbet Ingi Ingason befandt sig i en fri position foran mål, men Kristoffer Olssons indlæg blev headet over FC Fredericia-målet, der blev vogtet af Valdemar Birksø.

Efter en halv time opsnappede Dalsgaard bolden og fandt Simsir centralt i banen. Den stærke tekniker sendte bolden dybt i feltet, hvor Isaksen tog den med og blev nedlagt. Straffesparket omsatte sidste sæsons 3F Superliga-topscorer stensikkert.

Få minutter senere blev der udlignet til 1-1 efter et straffespark begået af Gartenmann i modsatte ende. Det gav gæsterne blod på tanden og Adam Jakobsen udnyttede en fejl i FCM-defensiven til at bringe gæsterne i front efter 32 minutter.

Kort før pausen nettede Isaksen for anden gang, da han scorede tæt under mål efter en forlængelse af Ingason på et hjørnespark.

Trænerstaben skiftede en del i pausen, men det var Fredericia der slog til først. Hedvall mistimede sit indgreb og gæsterne kom på 3-2. Resten af halvlegen blev domineret af FCM, hvor Kaba fik udliget til 3-3 efter et indlæg fra Dalsgaard og Franculino blev matchvinder med sit andet mål i pre-season, da han resolut sparkede bolden i nettet efter fint forarbejde af Byskov og Marrony.

Mikkel Fischer fik uofficiel debut for FC Fredericia, da han blev skiftet ind i anden halvleg. Gæsterne havde også Valdemar Birksø og Oliver Olsen i aktion.

Thomasberg: Offensivt er vi på rette vej

– Jeg er tilfreds med, at vi vandt, men det måtte gerne have været mere solidt. Tre mål indkasseret er for meget og det skal vi haverettet op på, så det er en lidt blandet fornemmelse, men offensivt er vi på rette vej. Vi skaber igen mange chancer og scorer fire mål, lyder det fra Thomasberg.

– Vi skiftede igen mange spillere undervejs, men nu skal vi nærme os start-11. Vi går en sæson imøde, hvor vi skal spille rigtig mange kampe og det kræver en bred trup.