Førsteholdet

Mads Bech: Er klar til at tage rollen på mig

Både Mads Bech og Oliver Sørensen fortæller om de nyudnævnte roller som henholdsvis anfører og viceanfører i en trup, der emmer af kvalitet.

18/07/24
Christian Rothausen
Foto: Augustine Akena

Forleden blev det offentliggjort, at Mads Bech Sørensen er ny anfører i FC Midtjylland, mens Oliver Sørensen overtager rollen som viceanfører. De supporteres af Jonas Lössl i hverdagen, der forud for den nye sæson indtager en rolle Club Captain.

Mads Bech er ny anfører i FC Midtjylland

– Det er et stort skulderklap. Det er en rolle, jeg ser frem til at tage på mig. Det er rart, og jeg glæder mig til at skulle give de værdier, vi har i klubben, videre til resten af truppen, siger Mads Bech og beskriver derefter sine lederevner:

– Udenfor banen er jeg stille og rolig; god til at snakke med folk, jeg prøver at have en finger på pulsen og sørge for, at folk har det godt. Inde på banen sætter jeg krav til mine holdkammerater og er verbal. Så to forskellige personligheder på og udenfor banen.

Den nye kaptajn ser frem til at lede holdet ind på Ceres Park fredag aften.

– Det er altid et stort øjeblik første gang, man går på banen for en klub med anførerbindet om armen, så det glæder jeg mig utroligt meget til.

Det er ikke helt nyt for Mads Bech at agere anfører, idet han også bar bindet under sit ophold i hollandske FC Groningen i 2022/23-sæsonen.

Sørensen: Min tilgang ændrer sig ikke

Den tidligere akademispiller, Oliver Sørensen, tager ligeledes imod det velfortjente skulderklap og fortæller, at dedikationen og det hårde slid forbliver det samme.

– Det er ikke noget, jeg tænker ekstra over, men det er fedt med min fortid som akademispiller i klubben. Men det ændrer ikke noget i min tilgang, selvom det selvfølgelig kan være med til at gøre, at jeg vokser som både spiller og person, siger Oliver Sørensen og uddyber:

– Jeg synes, jeg er god til at lede ved at vise vejen og altid gøre, hvad jeg kan. Nu skal jeg tage et øget ansvar, uden det går ud over mit spil. Det er en opgave, jeg er klar til.

Masser af kvalitet i truppen

Adspurgt til FCM-truppen forud for den nye sæson fortæller Mads Bech:

– Jeg synes, vi har en trup med masser af kvalitet i både start 11’eren og på bænken. Det er over hele linjen, vi har en masse spændende spillere, og vi ser frem til at skyde den nye sæson i gang.

Oliver Sørensen supplerer:

– Holdet er yngre, end det var sidste år, men vi har så mange spillere med stor kvalitet. Der er en anden dynamik, som jeg meget godt kan lide, og jeg tror på det her hold.

Der er kickoff fredag aften kl. 18.00, når AGF og FCM skyder den nye sæson af 3F Superliga i gang. Udebaneafsnittet er allerede udsolgt.