Førsteholdet

Masser af lyspunkter: Kanon træningskamp

Assistenttræner Kristian Bach Bak så mange gode ting i gårsdagens kamp mod Zenit Skt. Petersborg.

04/02/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Opstarten byder på fem træningskampe for FC Midtjylland. Tre af dem spilles ved Atlantic Cup på træningslejren i Portugal, og i går løb den første af stablen mod de russiske mestre fra Zenit Skt. Petersborg.

Russerne, som spillede Champions League i efteråret, snuppede en smal 1-0-sejr i en kamp, hvor trænerteamet så mange gode takter – især i defensiven.

– Det var en rigtig god kamp mod en dygtig modstander, og det fik vi meget ud af. I den seneste tid har vi arbejdet med en række ting i defensiven, og kampen gav en masse situationer i forhold til det, som vi kan bruge i vores evaluering. Så på den front var det en kanon træningskamp, lyder det fra Kristian Bach Bak.

– Vi har lagt en masse tid i arbejdet med organisationen, og i går fik vi at se mod et godt mandskab, at vi er kommet langt med defensiven, tilføjer han.

Zenit vandt på hovedstødsmålet af Nuraly Alip efter 40 minutters spil i den portugisiske eftermiddagsvarme.

– Når man møder et hold på det niveau, som Zenit har, skal man ramme dagen for at vinde. Nu tabte vi snævert 1-0, og der var ikke kæmpe forskel på de to hold, så den indsats kan vi godt være tilfredse med, siger Bach Bak.

20 midtjyske spillere var i aktion i gårsdagens kamp, mens flere profiler blev sparet i forhold til deres fysiske ‘load’. Den store konkurrence i truppen er kun en fordel.

– Der er stor konkurrence i truppen og masser af kvalitet på alle pladser. Os i trænerteamet er i den grad kommet i en luksussituation, fordi der er mange klassespillere at vælge imellem. Så de her træningskampe bruges også til, at spillerne kan vise sig frem. Lige nu er der rigtigt mange, som byder sig til, pointerer assistenttræneren, som fortæller, at fokus på træningslejren nu skiftes til de offensive elementer i spillestilen.

– Nu skal vi ned i detaljerne med offensiven. Det er det, vi skal bruge den sidste uge af træningslejren på, hvor vi jo kan få de ting at se i de næste to testkampe. Det er sådan, vi har bygget vores opstart op, og så står vi forhåbentligt med et snorlige udtryk om to uger.

Daniel Høegh efter Zenit

Næste opgave for FCM er på søndag mod Breidablik kl. 20.30. Denne testkamp vises på 6’eren og Discovery+.

Inden da venter der en række træningspas på træningslejren i Portugal.