Akademiet

Masser af mål da U19 vandt, mens U17 krydsede med EfB

Der var masser af mål på EDC Arena, da de to ældste akademihold lukkede efterårssæsonen med henholdsvis sejr og uafgjort mod Esbjerg fB.

26/11/23
Christian Rothausen

Årets sidste kamp i både U19- og U17 Ligaen indtraf lørdag eftermiddag på EDC Arena, da der ventede esbjergensisk modstand for de to ældste akademihold.

Allan K. Jepsens U19-tropper lagde som vanligt ud med den tidlige kamp, og her bragte man sig foran efter bare fire minutter på mål af indskiftede Malte Melin, som var kommet på banen allerede i opgørets andet minut.

Selvsamme Melin nettede igen 25 minutter senere, og kort før pausen gjorde Alamara Djabi ondt værre for EfB med sin scoring til 3-0.

Gæsterne fik pyntet på resultatet i 2. halvleg på en scoring af en tidligere FCM’er, Malthe Bøndergaard, men til slut bankede Jonatan Lindekilde det sidste søm i vestjydernes kiste og sørgede for slutresultatet 4-1.

Sejren betyder, at U19-holdet ligger placeret på 1. pladsen i Ligaen, inden de nærmeste konkurrenter spiller deres sidste kamp i efterårssæsonen. Det er også værd at nævne, at FCM har spillet flere kampe end sine modstandere – noget Allan K. Jepsen lagde vægt på i optakten til weekendens nu færdigspillede kamp.

– Det er et mål her i klubben, at spillerne skal være klar i en tidlig alder, og som en del af det forsøger man også at inkorporere de her europæiske uger på ungdomsniveau. I år har vi igen været begunstiget af at spille Youth League, men ellers har vi forsøgt at placere ligakampe i midtugen for at klargøre spillerne til netop det, fortalte cheftræneren.

U19 og U17’s store halvsæsonen-evaluering

Før U19 kan gå på en velfortjent juleferie, venter der på onsdag returopgør i 2. runde af UEFA Youth League mod de ukrainske mestre fra Rukh Lviv. Der er kampstart kl. 14.00 på EDC Arena med gratis adgang for tilskuere.

FC Midtjylland U19 4-1 Esbjerg fB U19 (3-0)

4′ 1-0 Malte Melin
29′ 2-0 Malte Melin
42′ 3-0 Alamara Djabi
57′ 3-1 Malthe Bøndergaard
72′ 4-1 Jonatan Lindekilde

FCM U19 XI: Christian Rust, Albert Lodberg, Karamoko Doumbia, Adam Nygaard, Daniel Kristjansson, Alamara Djabi, Jonatan Lindekilde, Sander Evjen-Broström, Stanley Iheanacho, Mikel Gogorza, Julius Voldby.

Næste opgør i U19 Ligaen er i det nye år, den 17. februar på udebane mod AaB. Se kampprogrammet og den aktuelle stilling i rækken her.

Ærgerlig uafgjort for U17

Kort efter U19’s sejrssang skulle U17 gøre kunsten efter, men desværre blev det kun til et enkelt point for de næstældste akademister, som ellers har leveret flot i løbet af efteråret.

Mathias Rahbeks mandskab kom bagud med 0-2, men på stærk vis kæmpede man sig tilbage i kampen. Fem gyldne minutter var udslagsgivende, da James Alpinas først reducerede i det 66. minut, et minut senere udlignede han, og få minutter herefter sparkede Sebastian Lodberg 3-2-scoringen ind.

Dermed lignede det tre point til de hårdtarbejdende U17-drenge, men til slut gik den ikke alligevel. Ti minutter før tid udlignede EfB’s hattrickhelt Mads Engsted, og flere scoringer blev det ikke til.

Resultatet betyder, at U17 går på vinterpause med en 3-3’er, som placerer holdet på en 2. plads i U17 Ligaen. Næste ligakamp er i det nye år, 24. februar på udebane mod Lyngby. Du kan se hele kampprogrammet og dykke ned i stillingen her.

FC Midtjylland U17 3-3 Esbjerg fB U17 (0-1)

38′ 0-1 Mads Engsted
63′ 0-2 Mads Engsted
66′ 1-2 James Alpinas
67′ 2-2 James Alpinas
70′ 3-2 Sebastian Lodberg
79′ 3-3 Mads Engsted

FCM U17 XI: Silas Novrup, Mathis Konradsen, Bilal Konteh, Andreas Knak, Magne Norn, William Kold, Lasse Overgaard, Daris Catak, Sebastian Lodberg, James Alpinas, Nicolaj Tornvig.