Masser af mål i forårspremiere for U17

Med en 6-1-sejr over Lyngby fik U17-ulvene vist, at de ikke har glemt at spille fodbold i vinterpausen.

27/03/21
Karsten Vestergaard

Det yngste akademihold lignede ellers nogen, der var kommet ud af vinterhiet i kampens indledning, hvor Lyngby var mest initiativrige. De blå-hvide gik op i et højt pres og havde succes med det mod et FCM-hold, der i flere sekvenser så noget passive ud.

Midtvejs i halvlegen burde gæsterne således have bragt sig foran, da de erobrede bolden højt oppe på FCM’s banehalvdel, men stolpen og den debuterende Nicholas Beetson fik afværget dobbeltchancen.

Få øjeblikke efter driblede Gustav Ørsøe Christensen sig op igennem venstresiden, hvorefter han fandt Valdemar Byskov Andreasen inde omkring ellevemeterpletten. Andreasen kvitterede med en hård inderside, og så var det i stedet FCM, der tog føringen.

Syv minutter senere startede Heini Sørensen et nyt FCM-angreb, da han tacklede bolden af en Lyngby-spiller omkring midterlinjen. August Priske kom fri af sin markering og sendte et hårdt, fladt indlæg til forreste stolpe, hvor Donavan Bagou kunne støde bolden i nettet.

2-0 var måske ikke en helt retvisende halvlegsføring, og Claus Therkildsen luftede da også sin utilfredshed i pausen.

– Jeg synes vores energiniveau var alt for lavt, vi manglede aggressivitet, og vi var alt for passive, lød evalueringen fra FCM U17’s cheftræner, der indskærpede, at han som minimum ville se sine spillere levere en mere energisk indsats end Lyngby efter pausen.

Overvandt lynreducering

De sidste 45 minutter blev da også indledt med brask og bram. Allerede efter fem sekunders spil opsnappede Gustav Ørsøe Christensen en nonchalant tværpasning fra en Lyngby-spiller, men FCM-anføreren fik ikke placeret sin afslutning yderligt nok.

I stedet slog Lyngby til på det efterfølgende angreb. Gustav Mortensen førte selv bolden frem til feltkanten, hvor han scorede med en afslutning ved den fjerneste stolpe.

Reduceringen rystede imidlertid ikke FCM’erne, der fik etableret et vedvarende pres på De Kongeblå. Det gav bonus efter 57 minutter, hvor en længere FCM-belejring af gæsternes mål endte med en returbold til Valdemar Byskov Andreasen, der scorede fra kanten af feltet.

3-1-målet slog luften ud af gæsterne, og i de efterfølgende ti minutter afgjorde Donavan Bagou (billedet) endegyldigt kampen. Først satte Gustav Fraulo ham op til en hovedstødsscoring, og siden scorede han i to forsøg efter at være blevet spillet fri af August Priske. Det var Bagous 12. ligascoring i sæsonen.

Kampen bød på en enkelt scoring til, og den faldt små ti minutter før tid. Lyngby blev fanget med mange spillere oppe på FCM’s banehalvdel efter et angreb, og Gustav Ørsøe Christensen så sit snit til at spille August Priske fri med en bold i dybden. Priske nåede bolden før Lyngby-målmanden, tog et træk ud til siden og lagde læderet ind i det tomme mål. 6-1.

– Jeg var noget utilfreds i pausen, men jeg synes også spillerne viser karakter, da Lyngby får reduceret lige efter anden halvlegs start. Der kører de bare på, og selvom vi skifter meget ud, har vi et stærkt udtryk gennem hele halvlegen, fortalte Claus Therkildsen efter opgøret.

I en kamp med flere stærke præstationer fremhævede FCM-træneren Gustav Ørsøe Christensen for at spille holdkammeraterne gode og levere en stor arbejdsindsats kampen igennem.

Der venter FCM U17 en ny hjemmekamp på onsdag, hvor Vejle gæster EDC Arena. Den kamp spilles kl. 13.00.

Se stillingen og de øvrige resultater

FC Midtjylland U17 – Lyngby BK U17 6-1 (2-0)

28′ 1-0 Valdemar Byskov Andreasen (oplæg Gustav Ørsøe Christensen)
35′ 2-0 Donavan Bagou (oplæg August Priske)
46′ 2-1 Gustav Julius Mortensen
57′ 3-1 Valdemar Byskov Andreasen
61′ 4-1 Donavan Bagou (oplæg Gustav Fraulo)
66′ 5-1 Donavan Bagou
82′ 6-1 August Priske (oplæg Gustav Ørsøe Christensen)

FCM U17 (4-3-3): Nicholas Beetson – Rasmus Kristiansen (46′ Adam Nygaard Andersen), Malthe Bøndergaard, Mikkel Fischer (60′ Mads Nybo Lauritsen), Gustav Fraulo – Heini Sørensen (84′ Dereje Nigussie Jensen), Jonathan Asp, Valdemar Byskov Andreasen (60′ Christian Jørgensen) – Gustav Ørsøe Christensen, August Priske, Donavan Bagou (74′ Malthe Melin).