Førsteholdet

– Nu drejer det sig om mesterskabet

Pokalskuffelsen skal bruges som brændstof i jagten på at genvinde DM, fortæller Kristian Bach Bak inden aftenens kamp mod Randers.

19/04/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

I torsdags glippede finalepladsen i Sydbank Pokalen og dermed et af sæsonens store mål i FC Midtjylland.

Assistenttræner Kristian Bach Bak lægger ikke skjul på, at det var noget af en skuffelse.

– Det var en kæmpe skuffelse for os alle sammen. Vi ville sindssygt gerne have givet fansene den oplevelse med at komme i pokalfinalen, og vi er mildest talt ærgerlige over at misse den titel, lyder det ærligt fra Kristian Bach Bak.

Nu skal skuffelsen bruges som brændstof i jagten på mesterskabet, som FC Midtjylland kan vinde for andet år i træk.

– Fredag brugte vi på at lægge skuffelsen bag os, men også til at hanke op i os selv. Vi ved, at vi kan og skal levere på et højere niveau, og det skal vi gøre i resten af sæsonen. Sket er sket i pokalen. Nu er det videre, og nu drejer det sig om mesterskabet, slår Bach Bak fast.

FCM har ikke tabt i godt halvanden måned i 3F Superliga.

– Man skal også huske på, at vores stime i ligaen er rigtig positiv. Vi har leveret nogle stabile og gode præstationer og har en målscore på 10-1 i de seneste tre ligakampe. Det skal vi finde frem igen, men vi har hele tiden fokus på den kamp lige foran os, siger assistenttræneren.

Weekendens resultater betyder, at FC Midtjylland med en sejr over Randers i aften kan bringe sig i spidsen af 3F Superliga med seks point ned til Brøndby på andenpladsen.

Fremragende historik mod Randers betyder ikke alverden

Tiden skal skrues helt tilbage til 2012, før man finder Randers’ seneste sejr over FC Midtjylland. Siden er 21 ligakampe nemlig blevet vekslet til 19 midtjyske sejre og to uafgjorte.

Det betyder dog langt fra, at FCM-lejren tager nemt på tingene.

– Jeg plejer jo at sige, at statistikker er til for at blive brudt. Selvom vi har haft et godt tag på Randers, skal vi virkeligt være skarpe. De er i top 6 for første gang og i pokalfinalen, så det fortæller meget godt, at Randers har haft en god sæson, lyder den korte analyse fra Bach Bak.

Der er til gengæld ingen tvivl om ambitionen for kampen. Det er naturligvis at hente den 11. udesejr på stribe i Randers.

– Vi skal spille op til vores bedste, og så skal vi selvfølgelig have en sejr. Det er det eneste, der tæller, afslutter Kristian Bach Bak.

På trods af hjemmeholdets første top 6-placering har de faktisk blot vundet to kampe i ligaen her i foråret. Det var over AC Horsens og F.C. København, inden Mesterskabsspillet gik i gang.

Følg kampen

Der fløjtes op i aften kl. 19.00 i Randers. Opgøret kan ses direkte på TV3 Sport og Viaplay eller følges i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Matchcentret i FCM-appen og på fcm.dk er en fremragende ‘second screen’ under kampen. Her får du masser af indsigt med xG-værdier, heat- og touch maps for samtlige spillere samt masser af anden spændende statistik.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play