Ny storsejr til U19

FCM U19 kørte Randers midt over i første halvleg af tirsdagens kamp.

29/04/22
Karsten Vestergaard

Med fire sejre i træk var det et formstærkt Randers-hold, der tirsdag aften besøgte EDC Arena, og gæsternes plan var klar. En god organisation defensivt og lange bolde spillet op til dueller, hvorefter kronjyderne gik helhjertet efter andenboldene.

Der skulle dog ikke gå længe, inden FCM’erne tiltvang sig initiativet, og værternes angreb blev mere og mere nærgående frem til det 19. spilminut, hvor Heini Sørensen blev nedlagt i feltet. Straffespark, som Lind tog sig sikkert af.

1-0-målet havde samme virkning som at fjerne en sten i en dæmning, og allerede minuttet efter slog FCM’erne til igen.

Victor Lind brød igennem over kanten og slog et indlæg ind i feltet. Her gik Frederik Heiselberg op i duel med en Randers-spiller, men bolden passerede urørt videre til Gustav Christensen, der let gjorde det til 2-0.

3-0-målet faldt ni minutter senere, da Andreas Nibe (billedet) elegant vippede bolden hen over gæsternes forsvarslinje til Victor Lind, der holdt sig onside og scorede sikkert.

Ni minutter senere fuldbyrdede Lind sit hattrick, og det var med en smuk scoring. Gabriel Kehinde sendte ham afsted i dybden, Lind fik trukket sig fri af sin oppasser og overrumplede derefter Jeppe Nielsen i Randers-målet med et hurtigt usignaleret aftræk. Jo, Lind var brandvarm.

FCM U19 havde en enkelt scoring mere at byde på inden pausen. Andreas Nibe var trasket ud for at tage et hjørnespark, og mens Randers gjorde, hvad de kunne for at markere FCM’erne i feltet, lavede Nibe en kort aflevering til Oscar Fraulo, og i samarbejde fik de spillet Nibe fri til scoring.

5-0 ved pausen og en regulær magtdemonstration af FCM’erne, der til tider gjorde, hvad der passede dem.

De sidste 45 minutter blev blot en fodnote i den samlede fortælling om kampen.

Randers vidste, at slaget var tabt – i hvert fald for denne gang – og gik pragmatisk til værks. Det gjaldt om ikke at blive skilt helt ad, og den mission lykkedes, selvom FCM’erne kom frem til en stribe gode muligheder – oftest efter indlæg fra fløjene.

FCM’erne vidste ligeledes, at de tre point var hjemme, og de sparede en smule på kræfterne, ligesom alle fem indskiftninger blev benyttet.

– Vi leverer igen en rigtig stærk præstation med masser af vilje og intensitet i de ting, spillerne foretager sig. Så snart kampen lige får sat sig, begynder vi virkelig at sætte nogle gode angreb sammen, og det fortsætter vi med, selvom anden halvleg bliver præget af, at kampen er afgjort, fortalte Kenneth Andersen.

Sejren og de tre point betyder, at FCM U19 overhaler Brøndby og indtager andenpladsen i U19 Ligaen – dog med hele ti point op til ganske suveræne FCK. Det var samtidig FCM U19’s 12. ligakamp uden nederlag.

Næste opgave for FCM U19 er udekampen mod AaB på lørdag den 30. april kl. 13.00.

FC Midtjylland U19 – Randers FC U19 5-0 (5-0)

19′ 1-0 Victor Lind (straffe)
20′ 2-0 Gustav Ørsøe Christensen (assist Victor Lind)
29′ 3-0 Victor Lind (assist Andreas Nibe)
38′ 4-0 Victor Lind (assist Gabriel Kehinde Victor)
44′ 5-0 Andreas Nibe (assist Oscar Fraulo)

FCM U19 (4-3-3): Mark Ugboh – Gabriel Kehinde Victor, Ousmane Diomande (65′ Fabrice Mezema), Mikkel Fischer, Gustav Fraulo (76′ Christian Jørgensen) – Heini Sørensen, Oscar Fraulo (65′ Pontus Texel), Andreas Nibe – Victor Lind (57′ Danijel Djuric), Frederik Heiselberg, Gustav Christensen (57′ Juan Gomez Felipe Moreno).