Førsteholdet

Oddset Pokalen skydes i gang på Aabenraa Stadion

Assistenttræner Niels Lodberg ser frem til årets udgave af Oddset Pokalen, som FCM går efter at vinde. I morgen træder holdet ind i turneringen, når Aabenraa BK venter på udebane.

05/09/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Onsdag skydes Oddset Pokalen igang for FC Midtjyllands vedkommende. Også i år er ambitionerne store, og klubben går ind til turneringen med målet om at hæve trofæet for tredje gang i historien.

– Der er kun en vej, og det er, at vi skal stå med pokalen til sidst, siger assistenttræner Niels Lodberg.

I morgen venter en anderledes opgave, når Aabenraa BK fra Serie 1 – landets 8. bedste række – venter på Aabenraa Stadion. Kontrasten er stor sammenlignet med sidste uges opgør på Stadion Miejski i Warszawa, hvor knap 30.000 så med fra lægterne.

Ikke desto mindre går man i FCM seriøst ind til opgaven.

– Det her er en kamp ligesom alle andre. Vi mangler noget materiale på vores modstander i form af for eksempel video. Men vi går seriøst ind til opgaven, får undersøgt banen, vi skal spille på, og forsøger at få et kendskab til modstanderen, siger Niels Lodberg.

Morgendagens runde 2-opgør falder midt i landsholdspausen, og derfor må trænerstaben se bort fra en lang række spillere, som er afsted på nationale opgaver. Det giver mulighed for, at andre kan vise sig frem, fortæller assistenten:

– Enhver mulighed, når vi spiller kamp, er også en mulighed for spillerne til at vise sig godt frem. Vi forventer, at de 11, som starter inde, og dem, der er på bænken, er klar til at give den gas. Det er en mulighed for at vise sig frem og få tanket noget selvtillid.

Charmen ved pokalbold

Niels Lodberg har som aktiv fodboldspiller selv deltaget i 20 kampe i Pokalturneringen. I 2012 nåede han helt til finalen med AC Horsens, hvor det blev til et smalt nederlag til F.C. København.

Men der har også været anderledes oplevelser, som får den nu 42-årige assistenttræner til at tage onsdagens opgave alvorligt.

– Jeg kan huske, jeg er røget ud til et Danmarksseriehold med AC Horsens. Det er en forfærdelig følelse, og det drejer sig for os i trænerteamet om at signalere, at vi tager alle kampe seriøst. Vi går efter et tidligt mål og skal sørge for at holde tempoet så højt som muligt hele kampen igennem, fortæller Lodberg, som samtidig er bevidst om charmen ved pokalfodbold:

– For mig er det her essensen af Pokalturneringen. Jeg har både prøvet at være den store favorit, men også at være med som underdog og være pokaldræber. Den ene kamp er afgørende, og vi har set masser af eksempler på hold, der er snublet. Pokalen har sit eget liv og en speciel atmosfære, og det er der også en charme ved. Vi har hørt, der kommer en masse tilskuere hos Aabenraa i morgen, som vil være med til at skabe en fed kulisse.

Information om Aabenraa v FCM

Modstanderen fra det sydlige Jylland – under en halv times kørsel fra den tyske grænse – slog Tåsinge f. B. i runde 1 med 1-2 på en scoring i de døende minutter. Nu venter FC Midtjylland altså, og du kan læse info om billetter nedenfor.

Billetinfo Aabenraa – FC Midtjylland

Aabenraa BK – FC Midtjylland spilles i morgen kl. 17.00 på Aabenraa Stadion. Opgøret vises ikke på tv, men Oddset Pokalen sender opgøret direkte på sin hjemmeside.

Livestream: Aabenraa – FCM