Førsteholdet

Olafsson efter nyt clean sheet: Føler mig mere sikker

Elias Olafsson sætter ord på sejren over Randers og den fornemme statistik med fem clean sheets i sine første seks kampe i FCM-målet.

27/09/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

Selvom spillet aldrig blev helt prangende, hev FC Midtjylland søndag eftermiddag en 1-0-sejr i land, da Randers gæstede MCH Arena.

Det var det tredje clean sheet på en uge for Elias Olafsson, der har vogtet buret i september måned, hvor Jonas Lössl har været ude med en skade.

– Det var bestemt ikke vores bedste kamp her i efteråret, men det er godt at stå her med tre point og et clean sheet, lyder det fra Elias Olafsson efter slutfløjtet.

Faktisk har den midtjyske defensiv blot lukket et enkelt mål ind i den seneste måned. Det var i Europa League-kampen mod Ludogorets. I de resterende kampe har der været lukket af, og det betyder, at den unge islænding nu er noteret for fem clean sheets i sine seks første kampe i FCM-trøjen.

– Det går godt, og selvom det selvfølgelig er en fin statistik med fem clean sheets, så er det sejrene, som er det vigtigste. Vi er inde i en god stime med vores resultater, og det skal vi fortsætte, pointerer 21-årige Olafsson, som uddyber:

– Vi skal have fikset vores pres en smule. Det var ikke helt perfekt mod Randers. Ellers har vi jo spillet rigtigt fint i de sidste par kampe, så det handler om at bygge videre på det i den her uge, hvor vi har to vigtige kampe.

Elias Olafsson har været en sikker sidste skanse, hvor han med sit enorme vingefang har vist sin kvalitet i luftspillet, hvor han har haft adskillige gode indgreb.

Highlights: FCM v Randers FC

Godt samarbejde med forsvaret

Elias Olafsson kom til FC Midtjylland tilbage i sommeren 2018, hvor han indledte tilværelsen i Danmark med en succesfuld U19-sæson, hvor det blev til et dansk mesterskab og succes i Youth League, hvor keeperen blev den store helt i straffesparkskonkurrencen mod Roma.

Siden har han haft to sæsoner i henholdsvis Aarhus Fremad og FC Fredericia på udleje, hvor han også har vist sig flot frem.

Nu har keepertalentet grebet chancen i den bedste danske række, og det har øget selvtilliden hos den 201 centimeter høje islænding.

– Jeg føler mig helt klart mere tilpas på banen efter at have spillet en håndfuld kampe, og jeg har lært meget allerede. Jeg føler mig mere sikker nu, og den selvtillid er bare kommet naturligt i de sidste par kampe, fortæller Olafsson.

Han tilskriver også succesen de rutinerede kræfter i bagkæden, som hjælper ham i målet.

– En god defensiv er båret af hele holdet og ikke bare målmanden og forsvaret, men det er klart, at der nu er mere ‘trust’ mellem os nede bagved, og det kan man godt mærke. De hjælper mig meget, og det er jo bare nogle gode forsvarsspillere, som vi har på holdet. Og så er de nogle gode gutter, tilføjer Elias Olafsson.

Billetsalget til AGF-kampen er i fuld gang

Næste opgave for FC Midtjylland er på torsdag, når portugisiske Braga er modstanderen i Europa League på udebane, inden AGF kommer til MCH Arena på søndag i 3F Superliga.