Førsteholdet

Olafsson og co. jagter tre point i Randers: Kun lige begyndt

Søndag skal førerholdet i 3F Superliga forsøge at udbygge sejrsstimen, når turen går til Cepheus Park i Randers. Elias Olafsson ser frem mod weekendens opgør.

21/09/24
Jesper Hvid
Foto: Daniel Stentz

Efter det videre avancement i Oddset Pokalen ruller bolden igen på søndag, hvor FCM tager turen til Randers for at forsvare sin status som ubesejrede i landets bedste fodboldrække.

Med seks ligasejre i streg sigter det midtjyske mandskab efter nummer syv. Det afspejler også stemningen i truppen.

– Stemningen til træning er virkelig god. Vi arbejder enormt hårdt og gør det med et smil. Lige nu handler det om at fortsætte og blive ved med at bygge på. Vi er kun lige gået i gang, fortæller målmand Elias Olafsson.

Den islandske keeper er bagerste mand i et forsvar, der, sammen med AGF, har lukket færrest mål ind i ligaen. Der er også kommet nye tilføjelser til defensiven, som hurtigt er blevet spillet sammen.

– Vores defensive spil har været solidt, og selvom der er kommet et par nye spillere ind, så har vi nemt opbygget en god forståelse for hinanden. Vi bygger hele tiden på vores indbyrdes forståelse, så nu handler det om at videreudvikle og sørge for, at vi bliver endnu bedre.

Kig på weekendens modstander

Næste gang, Elias Olafsson og holdkammeraterne går på banen, er søndag, hvor Randers FC venter.

Det kronjyske mandskab befinder sig i øjeblikket på 6. pladsen og er ubesejrede i de seneste tre 3F Superliga-kampe. Dog er det 12 år siden, at søndagens hjemmehold senest var i stand til at vinde over FCM.

– Selvfølgelig er det tal, der er fine at have i baghovedet, inden man går ind til opgøret. Men vi tænker ikke så meget over vores statistik mod Randers. Vi fokuserer på de ting, vi selv kan styre, og så har vi stor respekt for et dygtigt Randers-hold, der har nogle eksplosive offensivspillere, fortæller den 24-årige målmand og sætter ord på, hvordan den hurtige offensiv skal håndteres:

– Vi har selvfølgelig set video på deres hold, så vi ved, hvordan vi skal spille mod dem. Det bliver vigtigt, at vi er forudseende i vores forsvarsspil, vi skal spille med vores midtjyske aggressivitet, men samtidig have respekt for deres fart.

I truppen hos Randers figurerer en række tidligere FCM’ere; André Rømer, Daniel Høegh, Oliver Olsen og Nikolas Dyhr. Spillere som Elias Olafsson ser frem til at hilse på igen.

– Det er altid sjovt at spille mod tidligere holdkammerater. Vi er flere på holdet, der har relationer til nogle af Randers-spillerne, så det bliver rart at se dem igen. Og så gør vi alt for, at vi kan hilse på dem efter kampen og tage de tre point med tilbage til Midtjylland, siger den tidligere akademispiller afslutningsvis.

Tag med nordpå

Der er kampstart på Cepheus Park i Randers kl. 14.00, hvor der stadig er ledige pladser på udebaneafsnittet. Har du endnu ikke skaffet billet til kampen, kan du læse mere nedenfor.

Billetter til Randers-kampen