Akademiet

Oliver Sørensen: Vi vil styre kampen

Midtbanespilleren håber på mange tilskuere til tirsdagens Youth League-kamp mod Rosenborg, som der er gratis adgang til i Ikast. Målet er 100 procent at gå videre, lyder meldingen.

18/10/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

Tirsdag er der for første gang i mere end to år en hjemmebanekamp i Youth League på programmet for FC Midtjyllands ældste akademister.

Ungdommens udgave af Champions League er efter et par corona-plagede sæsoner tilbage i normal vigør, og her er FCM Danmarks repræsentant som forsvarende U19-mestre.

De tre første runder er knockoutmøder med andre europæiske U19-mestre, og her møder FCM norske Rosenborg i første runde. Den afvikles over to kampe, hvor FC Midtjylland vandt 4-2 i det første opgør i Norge.

– I den første kamp ville Rosenborg ikke så meget, og de overlod initiativet til os. Så det var en kamp, som vi styrede og havde fuld kontrol over – udover et par dumme chancer, vi gav væk. Vi skulle nok have vundet større, husker Oliver Sørensen om den første kamp mod Rosenborg.

Midtbanedynamoen, som er noteret for fem kampe på FC Midtjyllands førstehold, fortæller, at holdet har planer om at tage styring på kampen.

– Gameplanen fra vores side er, at vi skal ind og styre kampen igen. Så må vi se, hvilket udtryk de kommer med, men det skal ikke ændre på vores indstilling til kampen, siger 20-årige Sørensen, der ikke lægger skjul på, hvad målsætningen er:

– Det er 100 procent målet at gå videre. Det er der ingen tvivl om. Vi skal bare ud og vise, at vi har mere kvalitet.

God erfaring i Youth League

FC Midtjylland har stolte traditioner i Youth League, hvor klubben i de seneste to udgaver er nået hele vejen til kvartfinalen. Oliver Sørensen har været en fast del af begge de hold, og han er efterhånden godt bekendt med den prestigefyldte ungdomsturnering.

Faktisk er Andreas Christensen fra Chelsea den eneste dansker, som har spillet flere kampe i Youth League end Oliver Sørensen, som har optrådt 14 gange på den europæiske ungdomsscene.

Midtbanetalentet drømmer om at gå langt i Youth League endnu engang, men han holder fokus på tirsdagens opgave.

– Selvfølgelig håber vi på at komme langt, og Youth League er bare en fed turnering at være med i. Men først og fremmest har vi fokus på det, der ligger foran os, og det er jo den her kamp mod Rosenborg, pointerer Oliver Sørensen.

Hvis FCM lykkes med at besejre Rosenborg, venter vinderen af Svijezda 09 fra Bosnien-Hercegovina og Trabzonspor fra Tyrkiet i anden runde.

Håber på mange tilskuere

Akademiets hovedsponsor IT Relation har sørget for gratis adgang for alle til kampen mod Rosenborg, som løber af stablen i morgen tirsdag kl. 15.30 på EDC Arena i Ikast. Oliver Sørensen håber på at se mange folk på lægterne.

– Det er ved at være lang tid siden, at vi har spillet Youth League på hjemmebane, så det kunne være super fedt med mange mennesker på stadion. Så satser vi på at give dem en god kamp, afslutter Oliver Sørensen.

Information om gratis entré mod Rosenborg

Hvis du ikke har mulighed for at være på stadion i morgen, kan du se kampen via FC Midtjyllands livestream – følg blot linket herunder.

Livestream kampen her

Følg FC Midtjylland – Rosenborg BK

  • Tirsdag den 19. oktober kl. 15.30 på EDC Arena i Ikast (dørene åbner kl. 14.20)
  • Gratis adgang
  • Siddepladser efter “først til mølle”-princippet og derefter ståpladser
  • FC Midtjylland livestreamer kampen