Akademiet

Optakt: Dobbeltopgør mod Esbjerg fB

Lørdag eftermiddag møder FC Midtjyllands U17- og U19-hold Esbjerg fB i Ikast. U19 jagter sæsonens første sejr, mens U17 skal forsøge at udbygge deres flotte sæsonstart til tre sejre efter to sejre i de første to kampe.

27/08/21
Kasper Petersen
Foto: Daniel Stentz

U19: FC Midtjylland – Esbjerg fB

Lørdag kl. 15.15, EDC Arena, Ikast

FC Midtjyllands U19-hold jagter lørdag eftermiddag sæsonens første sejr, når de møder Esbjerg fB. Efter et remis i premieren mod Randers efter to overtidsscoringer imod sig og en hård halv time mod AaB, som resulterede i et 1-4-nederlag, skal FC Midtjylland nu have tre point på kontoen på Esbjerg fB. En kamp, som cheftræner Kenneth Andersen føler sig klar til efter to kampe med mange lærerige observationer – positive som negative.

– Vi har taget mange ting med os fra AaB-kampen. Vi skal først og fremmest sørge for, at det ikke er så nemt at komme til chancer for modstanderen, som det var for AaB. Vi tager også nogle positive aspekter med i form af vores chanceskabelse, men vi skal have lagt et ekstra lag på i forhold til at udnytte de chancer, vi spiller os til. Der var også gode perioder at finde, når vi var på bolden.

Esbjerg fB kom godt fra start i årets U19 Liga med en 3-0-sejr over AGF på hjemmebane, hvor de viste gode takter, fortæller Kenneth Andersen.

– Esbjerg fik vist fine takter mod AGF, hvor de især var skarpe på omstillinger. Vi mødte dem i en træningskamp her i opstarten, og der viste de, at de havde fint styr på holdets organisationen og deres skarphed på omstillinger. Så det er nogle af de ting, vi skal være opmærksomme på.

Kampen spilles på EDC Arena med kampstart kl. 15.15, og der er gratis adgang for alle interesserede. Derudover livestreames opgøret her:

U19: FCM – EfB

U17: FC Midtjylland – Esbjerg fB

Lørdag kl. 13.00, EDC Arena, Ikast

Det yngste akademihold er kommet sublimt fra start. I sæsonens første to kampe har de unge ulve fået maksimalt udbytte med to sejre. Premieren blev til en 2-1-sejr over Randers, og anden kamp blev en sejr over AaB på hjemmebane med cifrene 3-0. Derfor indtager FC Midtjylland 1. pladsen i U17 Ligaen. Sæsonens første to kampe har ifølge cheftræner Claus Therkildsen lagt et godt og solidt fundament for resten af sæsonen.

– Vi skal bygge videre på fundament, vi er i gang med at støbe for os selv. Det kræver, at vi leverer samme energi som i de to foregående kampe kombineret med, at vi skal have en respekt for, at det kræver hårdt arbejde at vinde en fodboldkamp.

– For at bygge videre på det fundament, vi har lagt, hvor vi har vist, at vi er gode til at forsvare og gode til at angribe, skal vi have lagt et ekstra lag på. Specielt i vores afslutningsspil skal vi forsøge at spille chancerne endnu større og udnytte de chancer, vi spiller os til. Derudover skal vi tage nogle af de gode elementer med fra vores første to kampe – blandt andet vores gode pres- og duelspil, fortæller Claus Therkildsen forud for mødet mod Esbjerg fB.

Esbjerg fik modsat FC Midtjylland ikke den ønskede start på sæsonen, da de i første runde mødte AGF på hjemmebane. En kamp, der endte ud i et 1-2-nederlag. Esbjerg har modsat FC Midtjylland kun spillet et opgør i sæsonen og indtager derfor en 11. plads før lørdagens møde.

Claus Therkildsens tropper havde i sidste sæson et godt tag på lørdagens gæster, da begge opgør blev vundet med henholdsvis 3-1 i Esbjerg og 4-1 i Ikast.

Kampen spilles på EDC Arena med kampstart kl. 13.00, og der er gratis adgang for alle interesserede. Derudover livestreames opgøret her:

U17: FCM – EfB