Akademiet

Optakt: Dramatisk sæsonafslutning venter for U19

Lørdag eftermiddag kan FC Midtjylland bringe sig utroligt tæt på klubbens tiende U19-mesterskab ved at besejre Vejle Boldklub. Taber FCK til Lyngby samme dag, vil guldet allerede være definitivt sikret.

12/05/23
Kasper Petersen
Foto: Daniel Stentz

Der venter 14 hektiske dage for det ældste akademihold, hvor det skal afgøres, om mesterskabet i Danmarks bedste ungdomsrække ender hos ulvene fra heden eller løverne fra hovedstaden.

I forrige weekend blev forspringet i toppen af U19 Ligaen indskrænket til fire point, da FCM spillede 2-2 i Horsens samt vandt den efterfølgende straffesparkskonkurrence, mens F.C. København sejrede med 3-1 i Nordjylland mod AaB.

Dermed åbnede københavnerne døren til mesterskabet på klem, men alt er fortsat i midtjydernes egne hænder. Såfremt det ældste akademihold lørdag besejrer gæsterne fra Vejle, mens de kongeblå fra Lyngby besejrer FCK, vil U19-mesterskabet være matematisk sikret.

Men skal der gøres forhåbninger om en tidlig mesterskabsfest i Ikast, kræver det først og fremmest en sejr mod bundproppen fra Vejle. Mandskabet fra Nørreskoven har haft en udfordrende sæson, og befinder sig aktuelt på rækkens sidsteplads. Det er dermed et top mod bund-opgør, der udspiller sig på EDC Arena, hvor gæsterne skal jagte sæsonens blot tredje sejr, mens FCM’erne kan bringe sig op på sæsonsejr nummer 20.

Skal missionen om de tre vigtige point i topstriden lykkes, gælder det om at finde tilbage til det spil der, har bragt holdet i førerposition, fortæller cheftræner Kenneth Andersen.

– Vi skal have fokus på os selv. Vi skal forsøge at finde tilbage til vores sande jeg, efter nogle små udfordringer i de sidste par uger. Jeg synes dog, det vi præsterede i anden halvleg mod Horsens – selvom vi var reduceret til ti mand – var godt. Det er den samme energi og intensitet, vi skal bringe ind i opgøret mod Vejle, fortæller cheftræneren.

Kampen spilles lørdag den 13. maj på EDC Arena i Ikast med kampstart kl. 13.00, hvor der vil være gratis adgang for alle interesserede. Derudover livestreames opgøret via linket nedenfor.

Streaming: FCM U19 – VB U19