Akademiet

Optakt: Fuld plade fredag aften

Det er ikke kun Superliga-holdet, der er i aktion på fredag – de to akademihold tager imod AaB i Ikast.

19/08/21
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

U19: FC Midtjylland – AaB

Fredag kl. 18.00, EDC Arena, Ikast

Det startede godt, men sluttede skidt for FCM i lørdagens premierekamp mod Randers. Ulvene indkasserede to mål i kampens overtid og måtte se tre point forvandlet til et enkelt.

Cheftræner Kenneth Andersen var mellemfornøjet over indsatsen i det, der var hans comebackkamp som U19-træner:

– I perioder får vi udført vores pres med både fart og intensitet, og det var godt at se. Til gengæld manglede vi kvalitet på bolden – både i de beslutninger, vi traf, og i udførelsen af dem. Det var vi ærgerlige over, for jeg ved, at det kunne vi have gjort bedre, konstaterede Andersen efter at have genset kampen i videorummet.

Alligevel har skuffelsen nok været større i AaB’s omklædningsrum samme dag. Nordjyderne indledte sæsonen med en udekamp i Lyngby, og det gik på ingen måde AaB’s vej. 1-6 blev slutcifrene, og derved fik de rød-hvide en dårlig optakt til fredagens besøg på EDC Arena.

De to hold har allerede et pænt forhåndskendskab til hinanden, da de mødtes i en træningskamp i Vildbjerg i starten af august. Her vandt FCM U19 med 6-2 i en kamp med mange udskiftninger fra begge mandskaber. I den seneste sæson spillede de to hold 3-3 i Ikast i efteråret, mens FCM vandt 6-1 i Aalborg i foråret.

– Kampene mod AaB er nogle, man glæder sig til, for det er et møde mellem to hold, der begge gerne vil styre kampen og presse modstanderen, så jeg forventer at det bliver en åben og seværdig kamp, forudser Kenneth Andersen.

Han må til opgøret se bort fra Rasmus Kristiansen. Venstrebacken pådrog sig en skade i Randers og når ikke at blive klar.

Kampen spilles på EDC Arena i Ikast, og der er gratis adgang for alle interesserede. Derudover livestreames opgøret, som du kan se her:

U19: FCM – AaB

U17: FC Midtjylland – AaB

Fredag kl. 18.00, Bane 1, Ikast

Det yngste akademihold fik en fortrinlig start på den nye sæson, da de vandt i Randers. Ulvene lod sig ikke slå ud af, at de kom bagud i anden halvleg, men kløede på og endte med at vinde 2-1.

Et solidt udlæg fra sidste sæsons sølvvindere, og cheftræner Claus Therkildsen var da også tilfreds med præstationen:

– Jeg synes, der var substans og bund i holdet, og det er tydeligt, at vi allerede har et fundament, vi kan bygge videre på. Det hold, vi havde i sidste sæson, var voldsomt gode i det opbyggende spil og afslutningsspillet – så gode, at vi til tider lidt glemte at forsvare, men hvis jeg sammenligner med for et år siden, synes jeg, det nuværende hold er lidt længere fremme. De skal lære at spille chancerne større, men vi er sværere at skabe chancer imod og er et lidt mere afbalanceret hold, vurderer Claus Therkildsen forud for mødet med AaB.

Aalborgenserne fik ligesom FCM en glimrende start på den nye sæson, da de i weekenden vandt med 3-1 i Lyngby. De to hold mødtes for et par uger siden i en træningskamp i Vildbjerg, og her blev det til en 4-1-sejr til FCM, mens de to ligakampe i sidste sæson også gav to FCM-sejre: 3-2 hjemme og 3-1 ude.

– I Randers mødte vi et hold, der har det fint med at overlade initiativet til modstanderen i lange perioder. Det bliver en anden kamp mod AaB, og jeg tror, vi kommer til at se to hold, der begge vil forsøge at tage initiativet og få krammet på hinanden, lød det fra Therkildsen.

U17-holdets kamp spilles på Bane 1 i Ikast med kampstart kl. 18.00 – altså samtidig med U19-holdets kamp.