Førsteholdet

Optakt med Olsson: Vi har endnu ikke ramt vores maks

Varm op til søndagens hjemmekamp med vores svenske landsholdsspiller, der sætter ord på sæsonindledningen og morgendagens møde med Silkeborg IF.

29/07/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Kris, to sejre og to cleansheets i de første to kampe. Hvad siger du til starten på sæsonen?

– Vi vil vinde alle kampe, og det har vi gjort. Samtidig ønsker vi, at præstationerne bliver endnu bedre, og at vi skaber flere chancer og viser mere kvalitet på bolden.

– Man skal ikke undervurdere vigtigheden af de to cleansheets. Vi er blevet et hold, der er svært at score imod. Det er også vigtigt for vores offensiv, fordi de ved, at der er styr på det nede bagfra. Organisationsmæssigt står vi godt.

– Typisk er præstationerne ikke super i starten af en sæson. Det handler om at tage point, så man kan bygge på løbende. Vi har fået en del nye spillere, og vi har med en ny trup at gøre, der lige skal sætte sig. Lige nu vil jeg hellere have, at vi vinder kampene, fremfor at præstationerne er helt i top, selvom jeg gerne havde set os score endnu flere mål.

Hvis der er ét særligt sted, vi skal forbedre os, er det så netop vores output foran mål?

– Ja, men ikke kun dét. Vi kommer i mange situationer, hvor vi misser den sidste pasning eller foretager en dum beslutning på den sidste tredjedel i stedet for at gøre chancen endnu større. Jeg ser det som ganske fint, at vi trods de to sejre endnu ikke har nået vores maks.

Vi spillede to forskelligartede kampe mod Silkeborg i slutningen af sidste sæson. Vi kom hurtigt foran 3-0 på hjemmebane, mens vi kæmpede mere med det på udebane. Hvordan sikrer vi os, at det bliver tættere på førstnævnte scenarie igen?

– Det er op til os at sætte kampen. Vi ved, at hvis man giver Silkeborg tid og plads og ikke er aggressive nok, kan de virkelig spille fodbold. Derfor skal vi vise fra start, at det er vores hjemmebane, som vi har gjort på det seneste.

– Derudover er der også nogle taktiske greb, som bliver vigtige, men først og fremmest handler det om at være der fra start og vise, at vi vil frem og sætte os på kampen.

– Vi har mødt Silkeborg en del gange på kort tid, så det begynder også at være to hold, der kender hinanden ganske godt. Men vi spiller på hjemmebane, og der skal vi altid vinde og være det bedste hold.

Vores seneste syv hjemmekamp er endt med seks sejre og en uafgjort. Hvordan kan det være, vi er blevet så stærke på MCH Arena igen?

– Fodbold er ofte mentalt. Nu har vi fået en god start på sæsonen på hjemmebane uden at lukke mål ind. Nu spiller vi hjemme igen, så det handler om at bygge videre.

– Starten er vigtig. Det viser modstanderne, at det er hårdt og træls at besøge Midtjylland. Det er også sådan, jeg husker det fra min første tid i klubben. Vi vidste, at det ikke var mange kampe, vi tabte på MCH Arena. Det er det, det kræver, hvis man vil spille med i toppen og være en del af Europa.

Køb billetter til søndagens hjemmekamp