Akademiet

Optakt: Ny etape i U19’s Tour de Jylland

Næste stop: Horsens. For femte kamp i træk skal FCM U19 møde et jysk hold.

09/05/22
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

De seneste runder har budt på kampe mod AGF, Randers og AaB, og i torsdags slog FCM U19 så Vejle med 2-1 på udebane.

Vejlenserne ydede god modstand, og FCM’erne måtte arbejde hårdt, før den fjerde sejr i træk var en realitet, og Kenneth Andersen lover mere hårdt arbejde, når de forsvarende mestre tirsdag kl. 18.00 besøger Horsens.

– Det bliver en lige så svær kamp som mod Vejle, for Horsens kæmper konsekvent med alt, hvad de har. Samtidig er de gode til at organisere sig og være kompakte, og hvis ikke vi formår at flytte bolden hurtigt, bliver de meget svære at spille mod, fortæller Kenneth Andersen.

FCM’erne kan trække på deres erfaringer fra sæsonens første møde med “Den Gule Fare”, der endte med en smal 1-0-sejr. Dengang stod Viktor Bak (billedet) for kampens enlige scoring, da han headede et frisparksindlæg i kassen.

– Det, vi skal tage med fra den kamp, er, at vi skal tage de fornødne løb for at få åbnet dem, og at vi skal spille hurtigt og målsøgende, for ellers når Horsens at komme på plads, lyder oplægget fra Kenneth Andersen.

Hjemmeholdet ligger forud for kampen på en 12. plads i U19 Ligaen og vandt i lørdags 1-0 ude over Esbjerg. Angelo Nehme – tidligere FCM U17 – blev matchvinder, da han scorede i kampens første minut.

FCM U19 må undvære Oscar Fraulo (midtbane) og Nicolas Beetson (målmand). Fraulo afsoner en enkelt karantænedag, mens Beetson desværre fortsat døjer med efterveerne af en bold i hovedet til træning.

Opgøret ventes afviklet på kunstgræs, og der er kampstart i Horsens tirsdag kl. 18.00.