Førsteholdet

Optakt til pokaldysten i Parken

Kristian Bach Bak glæder sig til opgøret mod F.C. København, som vi i aften møder i 4. runde af Sydbank Pokalen.

17/12/20
Jens Risom
Foto: Getty Images

For fjerde uge i træk er der en midtugekamp for de midtjyske spillere. I denne uge er det ikke Champions League, som står på menuen, men derimod den danske pokalturnering.

Her kom F.C. København op af hatten, da der var lodtrækning til 4. runde – eller bare 1/8-finalen.

– FCK har gjort det godt i de seneste par kampe, så vi kommer forberedte og er selvfølgelig mega motiverede til kampen. Jeg har sagt det tidligere i sæsonen, at vi går efter at vinde alt, hvad vi stiller op i – også pokalen, slår Kristian Bach Bak fast og understreger:

– Det bliver en god kamp, og jeg glæder mig helt vildt.

FC Midtjylland trådte ind i 3. runde af turneringen, hvor HB Køge blev slået med 1-0 midt i en landskampspause.

Vejen til en ny pokaltitel er foruden aftenens opgave mod FCK belagt med to dobbeltopgør i kvart- og semifinalen på den anden side af nytår.

– Vigtig kamp for selvforståelsen

En sejr i aften mod F.C. København betyder ikke blot avancement til kvartfinalen.

– Det er en vigtig kamp for selvforståelsen. I opgør mod FCK er der altid utroligt meget på spil, og det er spillerne helt klar til. De ved godt, hvad det handler om i de her kampe. Det er jo Danmarks to bedste hold, som mødes – alt for tidligt – i pokalturneringen, lyder det fra assistenttræneren, som uddyber:

– En sejr vil give et boost til selvforståelsen. Det er klart. Og så ligger der jo også noget i at slutte den her marathonsæson godt af. Det vil sådan en pokalsejr da helt klart hjælpe på.

Den omtalte marathonsæson har bestået af 23 kampe siden 26. august inden efterårets to sidste opgør mod F.C. København og FC Nordsjælland.

Følg kampen

Der er kampstart kl. 20.15 i Parken. Du kan se opgøret direkte på DR1 eller streame det via DRTV og Viaplay samt følge det i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Matchcentret er desværre ikke tilgængeligt, da OPTA ikke leverer statistik til kampe i Sydbank Pokalen.