Akademiet

Optakt: Topbrag i sæsonens sidste kamp

FCM U17 møder rivalerne fra F.C. København i sæsonens sidste kamp. Dette er samtidig sidste udkald for de næstældste akademister i håbet om at sikre sig medaljer.

16/06/23
Kasper Petersen
Foto: Daniel Stentz

Én sejr mod FCK og lidt hjælp fra Vejle mod FC Nordsjælland. Sådan lyder missionen forud for sæsonafslutningen i U17 Ligaen, i et sidste forsøg på at sikre medajler til heden.

Tre hold er fortsat i spil til bronzemedaljerne inden sidste spillerunde. Kun to point adskiller FC Nordsjælland på tredjepladsen og FC Midtjylland på femtepladsen, mens lørdagens modstander fra FCK er et enkelt point foran midtjyderne på fjerdepladsen. Dermed bliver det med sikkerhed en højdramatisk sidste runde i kampen om pladserne på podiet.

Flere scenarier kan gøre sig gældende for midtjydernes vedkommende i jagten på bronzen grundet den atypiske regel om at, hvis kampen ender uafgjort, skal de to mandskaber duellere om ét ekstra point ved straffesparkskonkurrence.

Men to ting er helt sikkert, hvis midtjyderne skal have en chance for at sikre sig medaljer for tredje år i streg i U17-regi: FC Nordsjælland må ikke få mere end et enkelt point mod Vejle Boldklub, mens man samtidig skal sørge for at kravle over lørdagens gæster fra FCK.

Allan K. Jepsen: Vi skal slutte sæsonen godt af

Men uanset hvad, forløbet bliver i Farum, skal de unge ulve holde fokus på at slutte sæsonen godt af med en sejr mod rivalerne fra hovedstaden, fortæller cheftræner Allan K. Jepsen:

– Vi skal som altid forsøge at udnytte de styrker, vi besidder. Vi ønsker at presse FCK højt og forsøge at fange dem i nogle situationer, hvor deres hold er i ubalance. Det er et virkelig godt hold, vi skal møde, som er dygtige på flere parametre – både defensivt og offensivt. Så vi kommer til at blive matchet i vores forsvarsaktioner, men jeg tror samtidig også, vi har så meget kvalitet i vores offensiv, at vi kan gøre ondt på dem.

– Vi er selvfølgelig bekendte med scenarierne forud for den her kamp, men det ændre ikke noget for os. Vi går altid på banen for at vinde, og vi kommer aldrig nogensinde til at spille for uafgjort. Vores hovedfokus er at slutte sæsonen godt af med en sejr, og så må vi se hvor langt, det rækker, siger Allan K. Jepsen.

Kampen spilles lørdag den 17. juni på EDC Arena med kampstart kl. 13.00. Desværre livestreames opgøret ikke, men der er fortsat gratis adgang for alle interesserede på arenaen i Ikast.

Se stillingen i U17 Ligaen før sidste runde