Akademiet

Optakt: U19 Ligaen vender tilbage

Lørdag kl. 17.00 triller bolden atter for det ældste akademihold i U19 Ligaen, når FC Midtjylland tager imod FC Nordsjælland på EDC Arena i Ikast.

18/02/22
Kasper Petersen
Foto: Daniel Stentz

Efter en veloverstået vinterpause og førsteholdserfaring for en lang række U19-profiler på den netop overståede træningslejr i Portugal skulle de danske U19-mestre atter på græs. Her blev den første kamp af betydning i det nye år en kamp af international karakter i form af UEFA Youth League, hvor den belgiske mesterklub Club Brugge kom på besøg.

Her leverede de unge ulve et fabelagtigt comeback, da 0-2 blev vendt til 3-2, som dermed sikrede videre avancement i ungdomsfodboldens svar på UEFA Champions League, hvor portugisiske Benfica nu venter i 1/8-finalen. Men i første omgang skal fokus rettes mod FC Nordsjælland.

Med fire sejre, tre uafgjorte og tre nederlag befinder FC Midtjylland sig i skrivende stund på 8. pladsen i U19 Ligaen, hvilket må anses som en smule skuffende for Danmarks mest vindende klub i ungdomsfodbold. Dog sluttede Kenneth Andersens tropper efteråret flot af med en 3-0-sejr mod AGF, en nedsabling af tyrkiske Trabzonspor på 5-0 og et ubesejret turneringsforløb ved de nordiske mesterskaber i Spanien, som endte bronzemedaljer.

Der er med andre ord god grund til optimisme for et godt forår i det midtjyske. Ligeledes kan FC Midtjylland kravle op på en 4. plads, hvis der hentes fuldt udbytte i de to kampe, som klubben har i hånden på konkurrenterne.

Skal dette blive en realitet, skal ulvene fra Heden besejre tigrene fra Farum i lørdagens opgør. Kampen spilles den 19. februar kl. 17.00 på EDC Arena i Ikast, og der er gratis adgang for alle interesserede. Derudover livestreames opgøret via linket nedenfor.

U19: FCM – FCN