Førsteholdet

Overblik: Vejen til Europa

Onsdag er FC Midtjylland med i bowlen, når der trækkes lod til 2. runde i Conference League-kvalifikationen. Nedenfor kan du blive klogere på vejen til endnu et europæisk gruppespil.

20/06/23
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

Med sejren i 3F Superliga-playoffkampen over Viborg venter der i 23/24-sæsonen for tiende år i træk kvalifikationskampe til et europæisk gruppespil. Her træder FC Midtjylland onsdag ind i 2. kvalifikationsrunde af UEFA Conference League.

Midtjyderne skal gennem tre kvalifikationsrunder for at sikre adgang til gruppespillet i Europas tredjestørste klubturnering.

Første modstander bliver fundet onsdag, når der trækkes lod i schweiziske Nyon fra kl. 13.00.

På grund af de seneste års europæiske præstationer har FCM indsamlet så mange koefficientpoint, at Thomas Thomasbergs tropper vil være seedede hele vejen gennem kvalifikationsstadiet. Det betyder, at man kun kan møde useedede hold helt frem til et potentielt Conference League-gruppespil.

FCM kan blive parret med en bred palette af klubber, når der i morgen trækkes lod. Her vil alt lige fra færøske HB Tórshavn til ungarske Kecskeméti TE være at finde i bowlen.

Kampdatoer

Første opgør i 2. kvalifikationsrunde af Conference League finder sted den 27. juli, mens der er returopgør den 3. august.

Går FCM videre fra denne runde, venter der to kampe i 3. kvalifikationsrunde henholdsvis den 10. og 17. august.

Med endnu en samlet sejr vil midtjyderne træde ind i playoffrunden, hvor det efter to opgør den 24. og 31. august bliver afgjort, hvorvidt der venter FCM deltagelse i et europæisk gruppespil for fjerde sæson i træk.

Lodtrækning onsdag kl. 13.00

Men før alt dette er der altså lodtrækning til 2. runde af Conference League-kvalifikationen på onsdag. Seancen kan streames på UEFA’s hjemmeside fra kl. 13.00 eller følges på FC Midtjyllands platforme, hvor der opdateres fra lodtrækningen.

Følg med på vores platforme og hold dig opdateret på FC Midtjyllands vej til Europa.