Klubben

Overblikket: Enkelte FCM’ere fortsætter med landsholdene

Mens de fleste spillere holder sommerferie, er en række FCM'ere afsted med landsholdene. Vi giver dig overblikket nedenfor.

03/06/24
Christian Rothausen
Foto: IMAGO

Sæsonen er slut, og store dele af FC Midtjylland-truppen er draget mod varmere himmelstrøg for at genoplade batterierne, før 2024/25 står for døren.

Men ikke alle FCM’ere kan bytte fodboldstøvlerne ud med andet fodtøj, idet landsholdsfodbolden fortsat ruller for en række nationer. Og her venter der flere store opgaver i den kommende tid.

Særligt for Emiliano Martínez er der meget på spil, idet den uruguayanske midtbanespiller kæmper for en plads blandt cheftræner Marcelo Bielsas udvalgte til Copa America-slutrunden i USA, der løber fra den 21. juni og frem.

Også Darío Osorio er udtaget til Chiles forberedelser forud for Copa America, og den lynhurtige fløjspiller forventes at blive klar til den prestigefyldte turnering.

Førsteholdsspillere udtaget

Emiliano Martínez, Uruguay
Darío Osorio, Chile
Cho Gue-sung, Sydkorea
Sverrir Ingi Ingason, Island
Franculino Djú, Guinea-Bissau
Victor Bak, Danmark U21
Valdemar Byskov, Danmark U19

For Valdemar Byskov er der først tale om landsholdsopgaver i midten af juli, når U19-EM i Nordirland løber at stablen.

Udlejede spillere udtaget

Elias Olafsson, Island

Akademispillere udtaget

Sofus Johannesen, Danmark U17
Nicolaj Tornvig, Danmark U17

De to unge FCM’ere var en del af det danske U17-landshold, som nåede helt til semifinalen under EM-slutrunden på Cypern. Søndag aften blev Italien dog endedestinationen med et 1-0-nederlag.