Perfekt sæsonstart for U17

FC Midtjyllands U17-hold udbyggede lørdag eftermiddag den flotte sæsonstart, hvor den tredje sejr i tre kampe blev sikret mod Esbjerg fB.

28/08/21
Kasper Petersen

FC Midtjylland startede kampen som de havde startet sæsonen – nemlig med flot fodboldspil. Efter kombinationer på FC Midtjylland højre side ender bolden for fødderne af Mathis Konradsen, som sender den på stolpen efter et flot og velspillet kontraangreb i kampens første minut.

Selvom FC Midtjylland kom tættest på en scoring i kampens åbning med Mathis Konradsens kompetente forsøg, var Esbjerg også godt med. Grundet et bolddominant og spilstyrende FC Midtjylland-hold lurede gæsterne på kontraer, og her fik de gennem kampen vist deres farlighed.

Efter en opspilsfejl i det midtjyske forsvar kom denne farlighed på omstillinger til syne. Bolden ender for fødderne af Esbjergs angriber Nicolas Zøhner, som tvinger den midtjyske keeper Christian Rust ud i en redning, som sender bolden på stolpen. Dermed havde begge hold testet træværket i kampens indledning.

Og netop Christian Rust skulle vise sig at være pointgivende i lørdagens kamp. En flot kontra af Esbjerg bliver igen stoppet af den storspillende midtjyske keeper. Esbjerg spillede sig igennem i højre side, men Christian Rust har læst situationen flot og kommer først på en tværpasning og forhindrer derfor et sikkert mål.

Selvom der var chancer i begge ender, slutter første halvleg målløs. En første halvleg præget af kontraangreb, lange bolde og hårde dueller.

Esbjerg kom godt fra start i anden halvleg. Gæsternes Nicolai Blicher modtager kort inde i anden halvleg bolden i det midtjyske felt, men sender bolden i sidenettet. Esbjerg fik også en nedfaldsbold tæt under mål, men forsøget blev sendt snævert forbi.

Trods en god start på anden halvleg for gæsterne skulle det være FC Midtjylland, der bragte sig i front. I det 52. minut fik FC Midtjyllands Malte Melin tilkæmpet sig et frispark i højre side. Et frispark, som Jonathan Asp Jensen skulle tage sig af. Bolden blev sendt indover, og i første omgang bliver der appelleret for straffespark af de midtjyske spillere. Intet straffe, vurderer dommeren. Det ender derefter ud i klumpspil tæt inde under Esbjergs mål, før en Esbjerg-spiller fik mulighed for at cleare bolden tæt på stregen.

Men bolden røg ikke langt væk, da den rammer den midtjyske kaptajn Malthe Bøndergaard lige i hovedet, som sender den hen til hans forsvarspartner Gustav Bjerge, som sikkert sparker den ind til 1-0. En noget atypisk assist for Bøndergaard, som heldigvis ikke var kommet slemt til skade og kunne spille resten af kampen færdig.

FC Midtjylland var også tæt på at udbygge føringen til 2-0 i det 59. minut. Efter et flot kombinationsspil med Jonatan Lindekilde i hovedrollen ender bolden i fødderne hos Malte Melin, som sikkert kan sparke den ind i et frit mål. Men den midtjyske nummer 11 er akkurat offside, og målet bliver annulleret.

De unge ulve lugtede blod og ville op og lukke kampen til 2-0 og spillede sig i det 63. minut til endnu en stor chance. Efter et flot drev med bolden fra Timothy Kongsbak finder han Lindekilde, som flot sender bolden i dybden til Christian Jørgensen, som tvinger Esbjergs målmand ud i en ny redning.

Stillingen var derfor fortsat 1-0 inden kampens sidste 20 minutter. 20 minutter, hvor Esbjerg var nødsaget til at finde en scoring for at få udbytte ud af kampen. FC Midtjylland var mere tilfredse med at overlade spilovertaget til gæsterne, mens man lurede på omstillinger for at lukke kampen endegyldigt.

Esbjerg leverede et solidt pres og sendte flere gange Christian Rust på arbejde. I det 70. minut sender Esbjerg et indlæg fra venstre over til bagerste stolpe, men Christian Rust står klar og får afvist et flot Esbjerg-angreb.

I det 77. minut diskede Christian Rust op med endnu en fantomredning. Efter en høj bolderobring bliver Esbjergs Noah Strandby Oliver sendt igennem. Han lægger bolden flot over til det stærkere højreben og får sendt en kompetent afslutning afsted, men keeper Rust havde klare intentioner om et clean sheet og får på ny sendt bolden op på træværket.

Christian Rust stod lørdag eftermiddag en pragtkamp, og det var en præstation, cheftræner Claus Therkildsen havde rosende ord tilovers for.

– Han er lige kommet hertil, men han har jo gjort det outstanding. Han viser både med attitude og redninger, at han er en rigtig dygtig målmand.

FC Midtjylland forsøgte fortsat at lukke kampen, selvom Esbjerg havde taget initiativet. Hjemmeholdet kommer til to store chancer fra minut 85 til 87, hvor forsvarsspilleren Gustav Bjerge blandt andet var tæt på at blive dobbelt målscorer.

Esbjerg forsøgte, men et velorganiseret midtjysk forsvar samt en storspillende målmand i Christian Rust sørgede for, at 1-0-sejren blev kørt i hus. Dermed udbygger FC Midtjyllands U17-hold den perfekte sæsonstart til tre sejre i tre kampe og forsvarer dermed rækkens 1. plads. En sejr, som cheftræner Claus Therkildsen var stærkt tilfreds med.

– Jeg er glad for, at vi får kørt sejren hjem. Jeg synes, vi viser mental robusthed, og vi skal være i den følelse og den fornemmelse, næste gang vi står i en lignende situation. Der skal meget til at blæse os omkuld her for tiden. De her tre sejre i sæsonens tre første kampe vidner om den kvalitet, vi har her i Midtjylland. Det vidner også om, at vi har at gøre med nogle drenge, der elsker at vinde.

Nu venter der en landsholdspause, før FC Midtjyllands U17-hold skal til Vejle for at møde Vejle Boldklub. Kampen spilles den 15. september med kampstart kl. 19.00. Se stillingen, kampfakta og øvrige resultater fra U17 Ligaen.

FC Midtjylland U17 – Esbjerg fB U17 1-0 (0-0)

53′ 1-0 Gustav Bjerge

FCM U17 (3-5-2): Christian Rust – Adam Nygaard Andersen, Gustav Bjerge, Malthe Johnsen Bøndergaard – Mahdi Babaiasl, Lasse Overgaard, Jonahan Lindekilde, Jonathan Asp, Mathis Konradsen – Christian Jørgensen, Malthe Melin – Timothy Kongsbak (45′), Mikkel Gogorza (65′), Marcus Nielsen (65′), Simon Kristiansen (84′).