Førsteholdet

Positivt mindset før returkampen

Bo Henriksen lægger ikke skjul på, at der venter hans mandskab en vanskelig opgave i returkampen mod PSV, men cheftræneren er samtidig optimistisk i forhold til at skabe et resultat.

09/08/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

For en uge siden led FC Midtjylland et 3-0-nederlag på udebane mod PSV Eindhoven. Nu gælder det returkampen hjemme på MCH Arena, som spilles i morgen tirsdag kl. 20.00.

Selvom FCM-lejren har et vanskeligt udgangspunkt, er alt håb ikke forduftet.

– Fodbold er jo simpelt. Mennesker er simple. De sidste par dage har handlet om at skabe noget tro på, at vi kan lave et resultat. Det vigtigste for mig er at have et positivt mindset. Vi vil gerne skabe et resultat først og fremmest for os selv, men også for dansk fodbold, lyder det med optimisme i stemmen fra cheftræner Bo Henriksen.

Udover point til UEFA’s koefficientliste er der også fortsat videre avancement i Champions League på spil.

– Først og fremmest skal vi se, om vi kan vinde den fodboldkamp, så det er klart, at vi skal op og forcere nogle ting. Så må vi se, hvor langt det rækker ved pausen, og hvad vores udgangspunkt skal være derfra, forklarer Bo Henriksen, som igen nævner vigtigheden af et positivt mindset:

– Vi skal turde tro på, at det kan lade sig gøre at hente et resultat i morgen. Der er sket større sensationer i fodbold. Vi skal give det det skud, som det fortjener.

Hvis FC Midtjylland formår at skabe miraklet og gå videre, venter et møde med vinderen af Spartak Moskva og Benfica. Hvis det ikke lykkes, ryger FCM direkte i gruppespillet i Europa League.

– Vi skal være modige

Bo Henriksen opfordrer sit mandskab til at gå til opgaven med tro på egne evner. Særligt spillet med bolden er vigtigt, hvor cheftræneren håber på at kunne spille udenom hollændernes første pres.

I weekenden var det Ajax, som fik PSV’s overfaldsfodbold at mærke, da Eindhoven-klubben vandt den hollandske Super Cup med hele 4-0 over de forsvarende mestre i Holland.

– Vi skal turde spille med dem og holde fast i bolden, hvor vi skal se, om vi ikke kan spille forbi kæderne. De kommer jo gerne med seks mand, som ofte går i et aggressivt pres. Hvis vi ikke gør det, bliver det selvfølgelig en lang fodboldkamp, men hvis vi lykkes med det, kan vi godt sætte nogle ting sammen. Det er det, vi går efter velvidende, at det ikke er nogen nem opgave, siger Bo Henriksen og fortsætter:

– PSV scorede jo tre mål på fem skud i første halvleg. Det er bare topklasse. Men vi skal sørge for, at de ikke igen får så mange og store chancer. Men vi skal også være mere farlige frem ad banen. Vi skal skabe flere chancer, end vi gjorde i Holland. Vi kan trods alt ikke forvente at score tre mål på tre forsøg.

Spillemæssig fremgang i tæt program

Bo Henriksen er tilfreds med den spillemæssige fremgang, som han har set fra sidelinjen i løbet af de seneste ugers tætte kampprogram. Returopgøret mod PSV er FC Midtjyllands 8. kamp på bare 25 dage.

Her har FCM vundet tre kampe på stribe i den hjemlige liga foruden avancementet mod Celtic og 3-0-nederlaget i den første kamp i Eindhoven.

– Nu kan man på ingen måde sammenligne Vejle med PSV, men vi er blevet bedre, bedre og bedre, og mod Vejle turde vi også spille god fodbold. Det skal vi forsøge at gøre igen i morgen, afslutter Bo Henriksen.

Den midtjyske fane holdes højt i hovedstaden – en sæsonkortholders historie

Følg FC Midtjylland – PSV Eindhoven

Der er kampstart i Herning kl. 20.00, og du har mulighed for at sikre dig din plads på MCH Arena, hvor der fortsat er ledige billetter.

Hvis du vil se kampen på TV, er det på TV3+ eller Viaplay, og du kan også følge kampen i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Køb billet her