Førsteholdet

Pressemøde før onsdag: Jagter oplevelser vi aldrig vil glemme

Nedslagspunkter fra dagens pressemøde forud for playoff-braget mod Slovan Bratislava.

20/08/24
Christian Rothausen
Foto: Sebastian Uth

Thomas Thomasberg, Mads Bech Sørensen og Elias Olafsson mødte tirsdag pressen forud for morgendagens møde med Slovan Bratislava i det første á to playoff-kampe til Champions League.

Thomasberg: Vi skal give alt

– Vi prøver på at være så meget i nuet, fordi vi ved, at alle kampe har betydning. Men vi ved jo godt, at hvis vi skal med i Champions League, bliver det afgjort over de her to kampe. Det er en vigtig kamp, men det var det også i sidste runde og runden før.

– Ved at blive mestre har vi givet os selv chancen for at spille de her kvalifikationskampe, og nu står vi med den sidste på hånden og kan potentielt få minimum otte kampe i Champions League. Det er det, vi tror på, og drømmer om.

– Vi skal gerne vinde kampen – og også gerne med mere end et enkelt mål. Omvendt ved vi også, at de her kampe er så tætte. Bratislava bliver et hold, vi kommer til at kæmpe hårdt med, men vi vil gå til angreb på dem fra start af, ligesom vores hensigt var i den første kamp mod Ferencvaros.

– Vi jagter nogle oplevelser, vi aldrig vil glemme. Vi skal gå ud og give alt, den kan trække.

– Vores individuelle kvalitet på de forreste pladser er bedre end deres, men de har måske mere rutine og klogskab i det, de kan bringe ind i spillet. Jeg tror på, at vi kan sætte vores kvaliteter i scene og give dem store problemer.

Bech: Relationerne bliver bedre og bedre

– Vores europæiske kampagne har været rigtig fin indtil videre. Vi har kun lukket et mål ind, og selvom vi var presset den første halve time i Ungarn, kom vi godt efter det. Jeg tror på, at vi vil komme ud med et rigtig godt udtryk igen i morgen.

– Vores relationer bliver bedre, samarbejdet på de nærliggende positioner bliver bedre og bedre med de nye spillere, der er kommet ind. Det ser vi både i den defensive organisation og i det offensive samarbejde.

Han så med fra afstand sidst: Drømmen om Champions League med FC Midtjylland

– Det er de her kampe, man som spiller ser frem til. Det er det, vi kæmpede hele sidste sæson for. Det gælder om at nyde det og have fuld fokus på, at vi skal ud at levere en ordentlig præstation.

Olafsson: Er blevet mere moden

– Jeg er spændt på kampen og ser enormt meget frem til den.

– Det er en mere moden Elias, der er kommet tilbage. Jeg kender mine styrker og svagheder bedre. Jeg synes, jeg har haft nogle gode redninger, og jeg er så glad for at være tilbage. Det er gået godt her i starten, og nu skal jeg bare fortsætte.

Rift om pladserne – køb din billet