Førsteholdet

Reaktioner på Ludogorets-kampen

Bo Henriksen og Erik Sviatchenko ærgrer sig over, at det glippede at gå videre i Europa League. Nu gælder det Conference League for FC Midtjylland. Se de mulige modstandere her.

10/12/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Torsdag aften spillede FC Midtjylland 0-0 mod Ludogorets på udebane. Det ene point betyder, at FCM ender på 3. pladsen i gruppe F og dermed skal spille Conference League til foråret, hvor man træder ind i den såkaldte playoff-runde.

Cheftræner Bo Henriksen roser sit mandskab for en god præstation, men han er træt af, at de mange chancer ikke blev omsat til mål og dermed tre point, der ville have sendt midtjyderne videre i Europa League.

– Drengene gjorde alt, hvad de kunne. De kæmpede og fightede og skabte de muligheder, vi skulle skabe. Vi kan ikke forlange at få flere chancer i kampe som dem her. Vi gjorde meget rigtigt, og vores gameplan og udtryk var godt, lyder det fra Bo Henriksen på pressemødet efter 0-0-kampen.

– Det var en toppræstation på rigtigt mange parametre. Så selvfølgelig er vi irriterede og frustrerede over, at det ikke lykkedes at vinde. Og det skal vi have lov til at være, men så skal vi også videre bagefter, fortsætter cheftræneren.

FCM dominerede torsdagens kamp i Razgrad rent chancemæssigt, men den afgørende skarphed manglede.

– Hvis vi spiller den her kamp 100 gange, vinder vi den nok 90 gange. Hvis ikke mere. Men sådan er fodbold jo. Heldigvis vil nogen sige. Vi havde fortjent mere i aften, og vi føler også, at vi havde fortjent mere, end vi har fået i gruppespillet, siger Bo Henriksen.

Midt i skuffelsen var der også plads til en positiv og opsummerende refleksion hos FCM-træneren.

– Hvis man havde sagt til mig før sæsonen, at vi ville føre 3F Superliga med to point, være videre til knockout-runden i Conference League og måske stå i en semifinale i pokalen, når vi går på juleferie, havde jeg nok nappet den på stedet, siger cheftræner Bo Henriksen.

Highlights: PFC Ludogorets – FC Midtjylland

Sviatchenko: Mangler point fra hjemmekampe

Tre uafgjorte og to sejre giver FC Midtjylland en pointtotal på ni efter de seks gruppekampe i Europa League. Det er to færre end Røde Stjerne, som ender som nummer et, og et point færre end Braga på 2. pladsen.

Anfører Erik Sviatchenko ærgrer sig især over de to hjemmekampe mod Ludogorets og Røde Stjerne, hvor holdet var tæt på at vinde begge gange.

– Vi mangler selvfølgelig pointene fra de hjemmekampe nu. Men sådan er det så nemt at gå igennem på bagkant. Fakta er, at vi ikke tog de point, vi kunne have gjort, lyder den kontante analyse fra Erik Sviatchenko.

3. pladsen sender FCM i Conference League efter nytår, hvor der i første omgang venter en kamp i den såkaldte playoff-runde mod en toer fra Conference League-gruppespillet.

– Europa League var det højdepunkt, vi stilede efter. Men vi kommer også til at give den en skalle i Conference League med stor respekt for de hold, vi kan møde der, siger Sviatchenko.

Mulige modstandere i Conference League

Bodø/Glimt (Norge)
Maccabi Tel Aviv (Israel)
PAOK (Grækenland)
Partizan Beograd (Serbien)
Qarabag (Aserbajdsjan)
Slavia Prag (Tjekkiet)
Vitesse (Holland) / Tottenham (England)

Der er lodtrækning til playoff-runden i Conference League på mandag.