Førsteholdet

Reaktioner på nederlaget til PAOK

Bo Henriksen og Erik Sviatchenko ærgrer sig over de første 45 minutter mod PAOK FC, som blev afgørende, men noterer sig også en stærk indsats i resten af kampen.

25/02/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

På trods af en stærk præstation i 75 minutter røg FC Midtjylland ud af Conference League efter straffesparkskonkurrence mod PAOK FC. De første 45 minutter i returopgøret i Grækenland blev nemlig afgørende, og hjemmeholdet udnyttede FCM’s dårlige første halvleg til at komme foran 2-0.

– Det var for forsigtigt, og vi kom slet ikke ud med den power, som vi havde aftalt. Vi havde snakket om, at vi skulle presse dem, men det formåede vi ikke, ligesom vi heller ikke var gode på bolden i første halvleg. Så det var selvfølgelig svært, når vi var 11 på banen, som ikke ramte det vanlige niveau mod et hold, der bare fløj derudaf og pressede os, siger anfører Erik Sviatchenko på pressemødet efter kampen.

– Fodbold er nogle gange sådan, at man kan have 45 forfærdelige minutter, som bliver afgørende, og det var de desværre i dag (i går, red.). Men den anden udgave, som vi kom med i resten af kampen, kan vi godt være stolte af, tilføjer anføreren.

Erik Sviatchenko var selv iøjnefaldende med flere gode defensive aktioner, og kort efter Daniel Høeghs reducering til 2-1 var han tæt på at afgøre det hele.

Kaptajnen måtte dog se sit hovedstød afværget af overliggeren, og kampen røg i stedet i forlænget spilletid. Det var chancefattige 30 minutter, og dermed skulle det hele afgøres på straffespark, hvor PAOK FC trak det længste strå.

Henriksen: Vi skal lære af det dårlige

Cheftræner Bo Henriksen var også skuffet over indsatsen i første halvleg, men hæfter sig også ved den sidste del af kampen, hvor FCM kom langt bedre med.

– Det udtryk, vi havde, var dårligt. Vi fungerede ikke kollektivt, hvor vi ikke var gode nok med bolden, og vi turde ikke have den og vise os for hinanden. Det er i sidste ende det, der afgør kampe. At man har noget mod. Det havde vi ikke i første halvleg, konstaterer Bo Henriksen på pressemødet efter kampen.

– Vi fik ændret det i pausen, og vi spillede en rigtig flot anden halvleg, hvor vi også kunne have scoret de to mål, der havde sendt os videre. Så vi skal fokusere på de gode ting, og så skal vi lære af de dårlige. Vi skal sørge for at sætte 90 gode minutter sammen, lyder det fra cheftræneren.

Med nederlaget til PAOK FC er FC Midtjyllands europæiske kampagne i 21/22-sæsonen slut. Det sker efter kvalifikation til Europa League-gruppespillet, hvor holdet blev nummer tre i gruppen kun to point fra førstepladsen. Det gav en plads i Conference Leagues knockout-runde, hvor FCM altså røg ud til PAOK FC efter straffespark.

Nu rettes fokus på den hjemlige liga, hvor der allerede søndag venter en ny opgave, når OB er modstanderen på udebane.