Førsteholdet

Reaktioner på pokalsejren over Brøndby

Vi fangede en glad anfører og cheftræner efter 2-0-sejren på Brøndby Stadion. Bo Henriksen giver samtidig en status på Marrony.

05/12/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

FC Midtjylland skaffede sig en perfekt start på december måned ved at slå Brøndby på udebane 2-0 søndag eftermiddag i den første af to kvartfinaler i Sydbank Pokalen.

Det var en ganske fortjent sejr ovenpå et stort FCM-overtag især i første halvleg, og det var anfører Erik Sviatchenko svært tilfreds med.

– Vi havde et stort gåpåmod i den forstand, at vi virkelig troede på, at vi skulle ud og smadre igennem. Det synes jeg, vi gjorde fra første fløjt, og vi holdt kadencen. Vi faldt ikke tilbage på noget tidspunkt i første halvleg, lyder det fra Sviatchenko efter slutfløjtet.

– Vi var aggressive og skabte mange chancer. Det gav momentum, som jeg føler, vi havde i hele første halvleg, fortsætter kaptajnen, der også var glad for at få lukket kampen i anden halvleg, som var knap så begivenhedsrig som de første 45 underholdende minutter:

– I anden halvleg fik vi det forløsende 2-0-mål i stedet for, at vi skulle køre 1-0 hjem. Det har vi normalvis været gode til, men haft lidt problemer med på det seneste. Det var godt at score til 2-0, så det ikke blev så farligt.

Han roser også målmand Jonas Lössl, der havde flere sikre indgreb i feltet.

– Lössl reddede stormen af, når de der indlæg kom ind. Han var aggressiv og fremadrettet, og det gjorde, at der var ro på i feltet. Alt i alt en meget tilfredsstillende første kvartfinale, opsummerer Erik Sviatchenko.

Bo Henriksen: Svært at være andet end tilfreds

Efter to nederlag til Brøndby i ligaen tidligere på sæsonen var det også en glad cheftræner, vi fangede efter hans første sejr over Brøndby som FCM-træner.

– Det er svært at være andet end super tilfreds i dag. Vi fik vist, at vi er bedre end Brøndby, hvis vi husker at spille i samtlige minutter af en fodboldkamp, siger Bo Henriksen.

Kvart- og semifinalerne i Sydbank Pokalen afgøres over to kampe, hvor der er returopgør på MCH Arena på søndag.

– Det vil være løgn, hvis jeg står og siger, at 2-0 på Brøndby Stadion ikke er et fremragende udgangspunkt. Selvfølgelig er det det. Men vi gør os også fortjent til det i dag, pointerer cheftræneren, som holder fast i, at intet er afgjort:

– Vi kommer ikke til at slække på det om en uge i Herning. Vi har ingen grund til at spare spillere, så vi kommer til at gå all in, og vi går benhårdt efter at slutte kalenderåret af med manér. Alt andet ville være tåbeligt.

– Vi skal gå efter det samme udtryk, som vi har fra start i dag. Formår vi det, føler jeg mig også overbevist om, at vi er for stor en mundfuld for Brøndby på eget græs, lyder det fra Bo Henriksen.

Video: Brumado efter sejren i Brøndby

Status på Marrony

Marrony var ikke med i truppen til dagens kamp, da han har pådraget sig en skade og dermed misser sæsonens sidste tre kampe. I den forbindelse har han fået tidlig juleferie for at rejse hjem til sin familie og være sammen med sin nyfødte søn.

– Han har pådraget sig en ny, mindre skade, som den fysiske stab har vurderet, at han kan genoptræne hjemme i Brasilien. Han har et nyfødt barn dernede, som han endnu ikke har set, og derfor er vi kommet til den konklusion, at han skulle have lov til at flyve hjem og holde ferie lidt før resten af holdet, fortæller Bo Henriksen.