Førsteholdet

Reaktioner på sejren over Crvena Zvezda

Bo Henriksen, Erik Sviatchenko og Gustav Isaksen sætter ord på kampen i Beograd, hvor FC Midtjylland hentede tre vigtige point i Europa League-gruppespillet.

05/11/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

FC Midtjylland skrev sig torsdag aften ind i et fornemt europæisk selskab. Med 1-0-sejren blev man det første hold til at slå Røde Stjerne på udebane i hele 709 dage.

Kigger man på sejre med rent bur på Rajko Mitic Stadium, er det kun Bayern München, Tottenham, Arsenal og altså FC Midtjylland, der har formået at gøre det mod Røde Stjerne i de sidste fem år.

Den flotte sejr var også vigtig for FCM’s muligheder for avancement i Europa League. Der er nu to point op til Røde Stjerne på andenpladsen og yderligere to point til Braga, der topper gruppe F forud for de sidste to kampe.

Efter kampen stillede Bo Henriksen, Gustav Isaksen og Erik Sviatchenko op på det traditionelle pressemøde ved europæiske opgør.

Bo Henriksen: Europæisk udekamp på højt niveau

Cheftræner Bo Henriksen blev med 1-0-resultatet noteret for sin første sejr i et europæisk gruppespil som FCM-træner, og det var han naturligvis tilfreds med.

– Det vigtigste for mig var præstationen. Vi gjorde alt det, vi skulle, og vi var kloge i de ting, vi lavede. Fra vores side var det en europæisk udekamp på et meget højt niveau, lyder det fra Bo Henriksen.

Røde Stjerne fik en mand udvist allerede efter 11 minutter. Bo Henriksen roser holdet for at løse overtalssituationen på glimrende vis.

– Selvfølgelig var det røde kort en kampafgørende situation. Det var definerende for kampen, men vi overtog styringen og udnyttede 11 mod 10-spillet på glimrende vis. Vi gjorde det godt og er glade for vores præstation, siger Bo Henriksen, som ser frem mod de to sidste kampe i gruppen:

– Nu er det hele åbent igen. Det var det, vi kom herned for. Det er vores ambition, og den skæbne er i vores egne hænder igen. Der er stor konkurrence med to gode hold i Braga og Røde Stjerne, men vi går selvfølgelig efter at tage en af de to øverste pladser. Det kræver to sejre.

Gustav Isaksen: Speciel og vild oplevelse

Særligt Gustav Isaksen og Evander sprudlede i den midtjyske offensiv torsdag aften i Beograd. Førstnævnte var en konstant trussel mod det serbiske forsvar med sin overlegne fart, og netop i en løbeduel blev han nedlagt og trak det tidlige røde kort.

– Jeg følte, at den var god nok. Jeg kom på den rigtige side af ham, og så spændte han ben for mig. Det var godt for os og en god start, siger Gustav Isaksen om den kampafgørende situation.

Den unge offensivkomet sætter også ord på kulissen, som Rajko Mitic Stadium er kendt for, og som igen var en faktor i torsdagens opgør.

– Det var specielt og en vild oplevelse, men når man først var i gang, lagde man ikke så meget mærke til det. Da jeg blev skiftet ud, kunne jeg fornemme det endnu mere, og ja, det var en fed oplevelse og en fed kamp. Vi er glade for sejren, smiler Isaksen.

Erik Sviatchenko: Mere end godkendt

I den silende serbiske regn styrede kaptajn Erik Sviatchenko sine tropper fra bagerste geled, og han er glad for holdets præstation.

– Den samlede indsats var mere end godkendt. Det var en af de klassiske kampe, hvor vi fik den her fordel ved at komme i overtal. Det er ikke altid, at man kan formå at udnytte det, men jeg synes, at vi var gode til at være rolige og sætte en masse angreb op, pointerer Sviatchenko og fortsætter:

– Som jeg husker det, havde vi en del chancer, og vi ville da også gerne have vundet større. Alligevel er det rigtigt stærkt at køre den hjem på en svær udebane i den her kulisse. Nu lever vi i gruppen.

Highlights: Crvena Zvezda v FC Midtjylland

FC Midtjylland mangler at møde Braga hjemme og Ludogorets ude i de sidste to kampe i gruppespillet.

I første omgang venter der en opgave i 3F Superliga. Det er allerede på søndag, når AGF er modstanderen på udebane i Aarhus. Her har flere end 1.300 midtjyder allerede sikret sig billet til udeafsnittet, og der er nu kun ganske få pladser tilbage.