Førsteholdet

Reaktioner på sejren over Silkeborg

Hør hvad Gustav Isaksen, Anders Dreyer og David Ousted havde at sige efter mandagens 3-2-sejr på MCH Arena.

05/04/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

FC Midtjylland indledte Mesterskabsspillet med en sejr på 3-2 mod Silkeborg. Det skete på en kold aprilaften, hvor Bo Henriksens tropper vendte 0-1 i pausen til tre vigtige point.

Netop i pausen foretog trænerteamet to indskiftninger i Edward Chilufya og Gustav Isaksen, som hver lavede et mål og en assist i anden halvleg. Sidstnævnte pandede udligningen i mål i det 47. minut.

– Jeg skulle ind og bringe noget energi med en masse løb i dybden. I første halvleg spillede vi måske for meget rundt om dem, så jeg skulle ind og være med til at true dem i længderetningen. Vi blev mere aggressive i anden halvleg, vurderer Gustav Isaksen.

Den talentfulde dribler startede på bænken for første gang i foråret, men understreger vigtigheden af at støtte sine holdkammerater.

– Vi er så mange gode offensivspillere, at vi skal huske at give plads til hinanden. Det er vejen frem, at vi har fokus på at få det bedste ud af hinanden. Med så mange dygtige spillere i offensiven er jeg sikker på, at vi nok skal score en masse mål, lyder det fra Isaksen.

Dreyer: Dejligt at spille på MCH Arena igen

Anders Dreyer fik comeback i FC Midtjylland-trøjen. Han var centimeter fra at krone en fin indsats med en scoring, men overliggeren og Silkeborg-keeperen stod i vejen for Dreyers to bedste afslutninger.

– Det var dejligt at spille på MCH Arena igen og være tilbage med tre point. Det er det vigtigste. Jeg ville da gerne selv have sparket en i rusen. Det var tæt på, men det skal nok komme. Jeg er glad for, at mine holdkammerater scorede, og at vi vandt, siger Anders Dreyer og fortsætter:

– Da vi stillede os i cirklen ude på banen inden anden halvleg, sagde vi til hinanden, at vi skulle ud og give 110 procent, så vi kunne kigge os selv i spejlet efter kampen. Det lykkedes, og det gik til vores fordel, men det er klart, at det skal være bedre fra start.

– I anden halvleg pressede vi dem bedre og havde flere løb, der gjorde, at vi kom ned bagved deres forsvar. Det hjalp os til at få flere chancer og vende kampen, lyder analysen fra Dreyer.

Ousted: Vigtigt at bevare roen

David Ousted spillede sin første kamp som FCM-keeper på MCH Arena og glæder sig over, at det endte med en sejr.

– Det var fedt at få en sejr i min startdebut. Det tog mig lidt tid at finde mig til rette derinde, men da det lykkedes, følte jeg, at jeg faldt udmærket ind i spillet. Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi lukkede et mål ind dybt inde i overtiden, men det ændrer ikke på, at vi fik tre point, og det er det vigtigste, siger David Ousted.

– Vi var tålmodige på bolden og havde den i lange perioder. Vi fik også skabt chancer i første halvleg, men det er klart, at vi blev mere direkte i anden halvleg og fik scoret tre fine mål. Det handler om at bevare roen. Så skal vi nok få skabt de chancer, som skal til.

– Der kommer en rigtig sjov kamp mod FCK på søndag. Hvis vi vinder den, er der kun tre point op til dem, så det bliver spændende, og det glæder vi os til, afslutter David Ousted.

Video: Chilufya efter første FCM-scoring

FC Midtjylland og F.C. København tørner sammen på søndag kl. 18.00 i Parken.